DOLAR 32,2050
EURO 35,0386
ALTIN 2.471,55
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

BOYALI ÇAY SATAN CARREFOUR SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDEN DE GERİ KALMIYOR!

13.10.2020
A+
A-

Tarım Bakanlığı’nın açıkladığı tağşiş ve taklit listesi, geçtiğimiz ayın ikinci yarısında en çok gündem olan haberler arasındaydı. Ürün ve firmaların yayınlandığı listedeki isimlerden biri de, boya/gıda boyası tespit edilen Carrefour markalı çaylardı.

Raflarında satışa sunulan Carrefour markalı çaylarda boya çıkmasıyla dikkatleri çeken şirket, sosyal sorumluluk projelerinden de geri kalmıyor.

KADININ GÜÇLENMESİ PRENSİPLERİ

CarrefourSA, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN WOMEN) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortaklığıyla oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles – WEPs) Platformu’nun imzacıları arasında yer aldı.

Bugün için dünya çapında aralarında CarrefourSA’nın da yer aldığı yalnızca dokuz gıda perakendecisi WEPs Platformu imzacısı konumunda bulunuyor. Dünyada toplam 3.727 imzacısı bulunan WEPs Platformu’nda Türkiye, imzacı şirket sayısı ile Brezilya’nın ardından ikinci sırada yer alıyor.

KARTALLIOĞLU: “KADIN ÇALIŞANLARIMIZ, BÜYÜK BİR DEĞERE SAHİP”

WEPs Platformu imzacıları arasında yer almalarına ilişkin olarak bir değerlendirmede bulunan CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, şunları dile getirdi:

“Türkiye’nin 52 şehrinde 670 marketimiz ve 11.000 çalışanımızla günde 500 bin kişiye hizmet veriyoruz. Bizim için kadın çalışanlarımız, büyük bir değere sahip. Bu vizyonla yönetim kadromuzdan marketlerimize kadar farklı kademelerdeki çalışanlarımızın yüzde 35’inin kadın olduğunu duyurmaktan onur duyuyoruz. İş süreçlerimizde eşitlik ilkesine inanıyor, görev dağılımı açısından kadın – erkek eşitliğini önemsiyoruz. Yalnızca CarrefourSA çalışanları değil, ülkemizin dört bir yanındaki üretici kadınların da girişimlerini destekliyor, emeklerinin reyonlarımızdan müşterilerimize ulaşmasına fırsat tanıyoruz. Gelecekte, kadınlara daha fazla inisiyatif tanınacağına inanıyoruz.” 

Kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Platformu, 2010 yılında UN Global Compact ve UN Women ortaklığında oluşturuldu.

WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, iş piyasasında ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor. Kadının Güçlenmesi Prensipleri, iş dünyası liderlerinin, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 prensibe açıkça taahhüt vermelerini istiyor. CEO Destek Beyanı’nı imzalayan liderler, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni, yönetim kurulu odasından işyerlerine ve tedarik zinciri üzerinden topluma varana kadar her noktaya dahil etme ve uygulama konusundaki niyetlerini ortaya koyuyorlar.

WEPs Platformu’nun belirlediği 7 prensip, şöyle sıralanıyor:

1. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Üst Düzey Kurumsal Liderlik Sağlanması

2. Tüm Kadın ve Erkeklere İş Yaşamında Adil Davranılması, İnsan Haklarına ve Ayrım Yapmama İlkesine Saygı Gösterilmesi, Bu İlkelerin Desteklenmesi

3. Tüm Kadın ve Erkek Çalışanların Sağlık, Güvenlik ve Refahının Sağlanması

4. Kadınların Eğitim, Kurs ve Profesyonel Gelişim Olanaklarının Desteklenmesi

5. Kadınların Güçlenmesi İçin Girişimci Gelişimi, Tedarik Zinciri ve Pazarlama Yöntemlerinin Uygulanması

6. Toplumsal Girişimler ve Savunuculuk Çalışmalarıyla Eşitliğin Teşvik Edilmesi

7. Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine İlişkin Elde Edilen Başarıların Değerlendirilmesi ve Halka Açık Raporlanması

Kaynak: finansgundem.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.