DOLAR 32,5716
EURO 34,7125
ALTIN 2.418,37
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

BOTAŞ’tan doğalgaz zammı açıklaması

01.06.2022
A+
A-

Elektrik ve doğalgaza zam yapıldı. Doğalgazda fiyatlar konutta yüzde 30, sanayide yüzde 10 arttı. Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), tüketicilere imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğunun ortaya çıktığını belirterek, bu kapsamda konut doğalgazında yüzde 30 oranında artışa gidildiğini bildirdi.

Elektrik ve doğalgaza zam yapıldı.

Yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli. Zam oranı, konutlarda kullanılan doğalgazda yüzde 30, elektrikte ise yüzde 15 oldu.

Zam kararları sonrası Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ’den (BOTAŞ) açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere, doğalgaz ithal bir enerji kaynağı olup, yüzde 99’dan fazlası yapılan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurt dışı arz kaynaklarından temin edilmektedir.

2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarında yaşanmaya başlayan ve halen devam eden kusursuz fırtınanın etkisi ile tüketicilerin fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmektedir. Bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır.

01 Haziran 2022 tarihi itibari ile tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğalgaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda, 01 Haziran 2022 tarihinden geçerli olmak üzere;

·        Sanayide kullanılan doğalgazın satış fiyatında % 10,23,

·        Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında % 16,28,

·        Konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatında % 30, oranında artış yapılmıştır.

Bu artışlara rağmen özellikle Konutlarda kullanılan doğalgazda tüketicilerimize destek verilmeye devam edilmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.