DOLAR 32,6013
EURO 34,8092
ALTIN 2.492,47
BIST 9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Boston Dynamics robotu satışa çıkıyor!

13.05.2018
A+
A-

Kapı açma, koşma, tekmelere karşı dayanma gibi videolar ile viral hale gelen SpotMini robot, gelecek yıl satışa sunulacak. Boston Dynamics Başkanı Marc Raibert, robotun satışı hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Raibert, SpotMini robotun güvenlik görevleri veya şantiye yönetimi gibi işleri yerine
sosyal medya haberleri getirebileceğini belirtti.

Mars’a helikopter gönderilecek!

NASA, Mars helikopteri ile uzay araştırmalarında yeni bir dönem başlatmayı planlıyor. Mars helikopteri ile uzaydaki robotlu keşiflere bir yenisi eklenecek.

Ayrıca robot hakkında yayınlanan son video da bu görevleri kolaylıkla yerine getirebileceğini gösteriyor. Belirli bir alan üzerinde hareket eden robot, kameraları yardımıyla o alanın haritasını çıkarabiliyor. Daha sonra otonom bir şekilde bu alan üzerinde hareket edebiliyor.

Şirketin şu anda bu 4 ayaklı robottan 10 adet prototipi bulunuyor. Bu yıl içinde 100 adet yeni robotun üretilmesi ve gelecek yıl için satışa hazır hale gelmesi hedefleniyor.

Raibert, yaptığı açıklamada herhangi bir fiyat bilgisi vermedi. Ancak robotun özel müşteriler ve kullanıcılar için olduğunu vurguladı. Yani uçuk bir fiyat ile karşılaşmak şaşırtıcı olmayacak.

Geçtiğimiz günlerde Atlas Robot için yeni bir video yayınlayan Boston Dynamics, robotik alanında oldukça iddialı çalışmalara devam ediyor. Robotik alanındaki gelişmeler ile fiyatların düşmesi sonrasında, bu robotları güvenlik görevlisi gibi çeşitli görevlerde görebileceğiz.

Aşağıdaki video ile dört ayaklı SpotMini’yi çalışırken izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.