DOLAR 32,2007
EURO 35,0882
ALTIN 2.471,65
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Bose artırılmış gerçeklik piyasasında ses getirecek!

10.03.2018
A+
A-

Şirket, dünyanın ilk sesli artırılmış gerçeklik platformu olan Bose AR’ı ve bu teknoloji için gözlükleri ile mobil sesin geleceğini başlatacak prototipini tanıttı. Bose, mikro ses teknolojisinin üreteceği güçlü ve temiz sesi kulaklık, gözlük ve başlık gibi giyilebilirlere getirmek konusunda oldukça iddialı.

Şirketin esas amacı ise kullanıcıların sayısal görüntülere yani küçük ekranlara değil, çevresindeki muhteşem dünyaya en iyi ses deneyimiyle odaklanması. Teknolojinin ne tarafa baktığınızı bilerek yer ve zamana göre seyahat, öğrenme, müzik ve daha fazla bilgi ile deneyim için bir ses katmanı sağlayacağı ifade ediliyor.

Örneğin, bir müzeye gittiğinizde ve bir tabloya baktığınızda o tabloyla ilgili tüm detayları dinlemek ya da bir havaalanında nereye gitmeniz gerektiği konusunda bilgi almak bu teknolojiyi kullanan giyilebilirlerle mümkün olacak.

Sistemde bütünleşik kamera veya lense de yer verilmiyor. Bunun yerine kafa hareketlerinin sensör kullanımı ile takibi sağlanacak ve iOS ya da Android mobil cihazınızın GPS özelliği üzerinden konumunuz tespit edilecek. Bu veri, uygulama tarafından değerlendirilerek kullanıcıya bununla ilişkili ses içeriği sunulacak.

Geliştirilen prototip gözlükler de bahsi geçen artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanıyor. Her bir gözlük sapında küçük akustik paketleri bulunurken, gözlüklere kulaklık benzeri bir işlev eklenmiş. Bu gözlüklerin şu an için sadece geliştiricilere ve üreticilere gönderildiği belirtiliyor. Güncellenmiş bir sürüm ve AR SDK ise bu yaz için planlanmakta.

Platform için şimdiden ASICS Studio, Strava, TripAdvisor, TuneIn, Yelp, MIT Media Lab ve NYU Future Reality Lab ile iş birliğine gidildiğini de belirtelim. Teknolojiyi kullanan ilk ürünlerin ne zaman piyasaya çıkacağı ise belirsiz.

:: Bose’un ses odaklı artırılmış gerçeklik yaklaşımı konusunda siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.