DOLAR 32,2400
EURO 34,8189
ALTIN 2.429,60
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 23°C

Boşandığını Nüfus Müdürlüğü’nde öğrendi!

23.06.2020
A+
A-

Sabahleyin Gazetesi’nden Dilek Yaman’ın haberine tarafından Şaziye ve Yüksel Karakuş çifti 27 yıl önce evlendi. Evlendikten uzun bir zaman sonra uyuşmazlık yaşamış çift memleketi Zonguldak’a yerleşmeye karar verdi. Aile, geçimini sağlama sıkıntısı yaşamaya başlayınca Yüksel Karakuş İstanbul’a dönerek inşaatlarda çalışmaya başladı. Yüksel Karakuş iddiaya göre çalıştığı vakit içerisinde ailesini ihmalkârlık etmeye başladı. Nadir zamanlarda Zonguldak’a giderek çocuklarını görebilen Karakuş bu sürede yaşadığı ilden de ikametini aldırdı. Ihtiyar adam, 2,5 yılı aşkın zaman eşinin yanında gitmeyince Şaziye Karakuş bu duruma daha fazla dayanamayarak boşanma kararı aldı. Genç kadın Zonguldak Aile Mahkemesi’ne boşanma dilekçesi sunarak eşinin kendisi ve çocuklarıyla ilgilenmediğini, nerede yaşadığını bilmediğini ve takriben 2,5 senedir görüşmediğini böylece boşanmak istediğini belirtti.

BOŞANDIĞINDAN HABERSİZ BOŞANDI

Aile Mahkemesi yapılan tüm tebligatlara rağmen Yüksel Karakuş’a ulaşamadı. Duruşma garip bir karar imza atarak yapılan tüm işlemlere rağmen yerini saptama edemediği Yüksel Karakuş’tan Şaziye Karakuş’u boşadı. Mahkeme, Karakuş’un yapılan bütün tebligatlara karşın bulunamadığını gerekçeli kararında belirtti. Aile Mahkemesi’nin verdiği skandal karardan yıllar daha sonra haberi olduğunu söyleyen Yüksel Karakuş, ‘Her ne dek eski eşim hakkımda mahkemeye sunduğu dilekçede kaybolduğum, yerimi bulamadıklarını açıklama etse de nerede olduğumu biliyorlardı. Ama duruşma kadar bana hiçbir şekilde tebligat yapılmadı’ dedi.

BOŞANDIĞINI NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDE ÖĞRENDİ

Yüksel Karakuş nüfus müdürlüğüne gittiğinde eşinin kendisinden boşandığını anlatarak, ‘Ben inşaat işçisi olduğum için ikamet almadan çalışıyorum. Mahkemeye başvuran eşimle o dönemde iletişimim vardı. Bana söyleyebilirdi. Bu sırada da aileme para gönderiyordum. Sigortalı bir iş bulup zorunlu belgeleri toplamaya başladım. Afiyet raporu almak için ikametim olması gerektiğini öğrendim. bu nedenle nüfus müdürlüğüne gittiğimde eşimin benden boşandığını öğrendim. Büyük bir şok yaşadım’ ifadelerini kullandı.

Yüksel Karakuş yaşadığı şokun ardından ailesinden kimsenin kendisiyle görüşmediğini kaydetti. Şuan bir kulübede yaşamını sürdürmeye çalışan Karakuş, ‘Sıhhat sorunlarımdan nedeniyle çalışamaz durumdayım. Ailemden kimse benimle görüşmüyor. Şuan konteynerda kalıyorum. Yetim kaldım’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.