DOLAR 32,3909
EURO 34,8250
ALTIN 2.401,44
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Borsada amatör yatırımcıları bekleyen tehlike

23.01.2020
A+
A-

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni yatırım teknolojileriyle birlikte artık yatırım yapmak için sadece bir tık yeterli. Bu durum amatör yatırımcıları borsada birikimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya getiriyor.

Dünyanın her tarafında amatör yatırımcılar anlamadıkları ve tanımadıkları borsalara riskli yatırımlarda bulunarak ek gelir elde etmeye çalışıyorlar. Bu trendin artmasında teknoloji ve süper hızlı bilgisayarlar besleyici faktörler olarak öne çıktı. Bilinçsiz yatırımın kolaylaşması anlamına da gelen bu gelişmeler amatör yatırımcılarının servetlerini kaybetmelerine neden oluyor.

Boston Üniversitesi’nden Rawley Heimer’ın yaptığı araştırmaya göre yeni finansal teknolojiler parakende yatırımcıların forex, yapılandırılmış ürünler ve kripto para gibi piyasalarında spekülasyon yapmasını sağladı. Heimer, “Perakende yatırımcılar genellikle bu piyasalarda kaldıraç diye tabir edilen yanlış yönlendirmelere maruz kaldıklarından ani fiyat değişikliklerine karşı savunmasızdır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.