DOLAR 32,3670
EURO 34,9587
ALTIN 2.325,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

BORSA İSTANBUL’DAKİ SERT DÜŞÜŞÜN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI!

10.07.2020
A+
A-

Haftalardır yakaladığı yükseliş ivmesiyle ekonomiye moral veren, yatırımcıya nefes aldıran Borsa İstanbul, ilginçtir iki-üç gündür düşüş içinde. Peki niye?

Korona virüsün tek başına borsayı vuran silah olması artık gerilerde kaldı. Sadece bazı noktalardaki vaka sayısındaki artış tedirginlik yaratsa da Borsa İstanbul bu sıralar bu tür haberlere geçit vermeyecek kadar güçlü. Üstelik her gün aşıya yönelik çıkan umut verici haberler varken…

Türkiye-Libya-ABD-Rusya-Yunanistan-Fransa ve diğer birkaç ülke zinciri içindeki arada sırada yükselen tansiyonlara, Ayasofya gerginliğine gelince, bu noktada zaten Ankara’nın güçlü duruşu ortada…

Azalan işsizlik rakamlarından Türkiye’nin dünlanın 13. büyük ekonomisi açıklamalarına kadar ekonomik veriler de rahatlatırken geriye ne kaldı?

Bu manzara çerçevesinde Borsa İstanbul niçin düşer?

En başta birilerinin dengeleri bozan oyunlarından, sonra da yalan rüzgarından…

İDDİALARIN ODAĞINDAKİ İSİM: ALİ KARAKAYA

İşte iki gündür borsa kulislerinde konuşulan iddialar bu. Ve bugün perde arkası aralandı. Kulislerden ulaşan bilgilere göre oklar Ali Karakaya adlı ünlü borsa oyuncusuna döndü.

İddialar önemli, öyle ki ‘yüksek’ moralle başladığı haftada, Pazartesi ve Salı’yı artıda kapatan endeks, Çarşambayı ufak bir kayıpla geçerken, dün birden zarar yüzde 2.46’ya döndü, bugün de an itibarıyla kayıp yüzde 2.27. İşte bu tablonun perde arkasındaki isim olduğu öne sürülen Ali Karakaya’nın borsayı sarsmak için vadeli kontratlarda yüksek miktarda açık yaptığı iddia ediliyor.

“DEVLET BAHÇELİ HASTA” YALANI

Daha önceleri PETKİM’deki işlemleri nedeniyle yasak yediği bilinen oyuncunun vadeli kontratlardaki yüksek açık işlemlerine, aslı astarı olmayan bazı söylenti haberlerinin de eşlik etmesi dikkat çekiyor. Kasıtlı olarak piyasalara yayılan, Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkındaki ‘hasta olduğu’ yalanı konuşuluyor. Hiçbir doğruluğu olmayan bu iddianın dile getirilmesine yönelik olarak, “Piyasaları aşağı çekmek için bir de yalan uydurmuşlar” yorumu yapılıyor.

Borsa çevrelerinde en yüksek miktarda işlem yapan isimlerden biri olarak gösterilen Ali Karakaya’nın oğlu da halka açtığı şirketi Karkim’le tanınmış, Yaşar Karakaya ardından Karkim’i, iş adamı Murat Çelik’e satmıştı. Karkim CLK Holding olarak ‘kimlik’ değiştirildikten sonra hisseler SPK’nın hakkında suç duyurusu yağdırdığı ‘dolandırıcı’ Ayhan Öztürk’ün ismiyle de anılmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.