DOLAR 32,5210
EURO 34,7522
ALTIN 2.492,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Borsa İstanbul’da gong ARD Bilişim için çaldı

06.02.2020
A+
A-

Borsa İstanbul’da gong bugün, Hacettepe Teknokent bünyesinde teknoloji ve Ar-Ge faaliyetlerini sürdürerek sağlık, savunma, enerji sektörü gibi birçok alanda girişimi bulunan ARD Grup Holding A.Ş’nin amiral gemisi ARD Bilişim için çaldı. ARD Bilişim ‘Halka Arz Gong Töreni’yle birlikte BIST Ana Pazar’da ARDYZ koduyla işlem görmeye başladı.

Metro Yatırım aracılığı ile gerçekleştirilen halka arza 17 kat oran ve 128 milyon Lot üzerindeki talep geldi. Toplam 7 milyon 500 bin TL nominal değerli payların tamamının satışı 5,30 TL satış fiyatından gerçekleşti.

Halka arzda, 1 adet yabancı tüzel kişi yatırımcı, 36 adet yabancı gerçek kişi yatırımcı, 17 bin 962 adet yerli gerçek kişi yatırımcı, 56 adet yerli tüzel kişi yatırımcı olmak üzere toplamda 18 bin 55 adet yatırımcı alım yaptı. Şirket ayrıca 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında satmama taahhüdü de verdi.

İstinye Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, ARD Grup Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. 

Törenin açılışında konuşan Dr. Korkmaz Enes Ergun, “ARD Bilişim Teknolojileri ile 2020 yılının ilk halka arzını gerçekleştiriyoruz. Şirket 17 kat taleple yaklaşık 40 milyon TL’lik halka arz tutarıyla ve 18 binin üzerinde yatırımcıya yaptığı satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Bu başarıların devamını diliyorum” dedi. 

’17 kat talep alan firma olduk’ 

ARD Grup Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Arda Ödemiş, “Bilişim, sağlık, savunma, inşaat ve enerji alanında faaliyet gösteriyoruz. 2011 yılından beri Teknokent geliştirme bölgesinde Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hukuk, sağlık, lojistik, siber güvenlik, e-dönüşüm gibi birçok kurumsal projeleri yürütmekte olan bir firmayız. Bir çok sektörde faaliyet yürütüyoruz. Özellikle milli gizli belgeler gibi yüksek güvenlik gerektiren projelerde yerli ve milli yazılım faaliyetleri sürdürmekteyiz. Bugün itibariyle halka arz edildik. 17 kat talep alan bir firma olduk. Bu anlamda bir rekora imza attık. Bu halka arzla daha da büyüyerek, katma değerli projeler üreterek ülkemize fayda sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Harka arz gelirleri Ar-Ge ile büyümek için

Arz sürecine değinen Ödemiş şunları söyledi: “Firma olarak 29-30 Ocak tarihlerinde talep topladık, halka arz sürecimiz bu tarih oldu. Metro Yatırım aracılığıyla talep toplama işlemini gerçekleştirdik. Son zamanlarda bilişim firmalarına yoğun bir talep vardı. Bizde bu anlamda borsaya katılan ve birçok sektörde çalışan bir firmayız. Bilişim firmaları arasında en çok talep edilen firmayız. Yatırımcılarımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu süreçle birlikte halka arz gelirini büyüme odaklı Ar-Ge hedefli kullanacağız. Yatırımlarımızı büyüteceğiz, yurtdışı ofislerimizi daha büyük operasyonlara hazır hale getireceğiz. Yeni şirketler satın alacağız. Yazılım ihracatımızı yurtdışına çıkartarak dünya çapında bir firma olmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.