DOLAR 32,4768
EURO 34,8126
ALTIN 2.420,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bombalama sonucu ortaya çıktı

17.04.2018
A+
A-
1 / 24

Meksika’da bulunan Marieta Adaları dünyanın en ilginç yerlerinden birine ev sahipliği yapıyor… Yıllar önce askeri denemeler sonucu ortaya çıkan Playa del Amor görenleri hayrete düşürüyor. Dev bir çukurun içindeki plaj turistlerin akınına uğruyor. İşte bilgiler…

Fotoğraflar: Earthspectacular, Alamy, pinterest, reiseziele

2 / 24

Sıra dışı bir ülke olan Meksika, hem doğasıyla hem de yaşantısıyla ilgi çeken ülkelerden biri. Meksika’yı insanları ve kültüründen sonra ilginç kılan bir konu daha var ki, öğrenince çok şaşıracaksınız…

3 / 24

Bölgede dikkat çeken noktalardan biri bombalama sonucu ortaya çıkan Playa del Amor plajı. Sıra dışılığın neredeyse başkenti olarak bilinen Meksika’da cenneti andıran bu plaj yoğun ilgi görüyor.

4 / 24

Playa del Amor plajı, etkileyici yapısı ve eşsiz güzelliğiyle görenleri etkisi altına alan bir güzelliğe sahip.

5 / 24

Bu gizli plaj, Meksika’nın yemyeşil ve ıssız Marieta adalarından birinde yer alıyor. Dışarıdan bakıldığında sade bir mağara gibi gözüken bu yerin içinde bir cennet yatıyor.

6 / 24

Plaj, farklı görüntüsüyle sıradanlığı yıkmış ve uğrak bir mekan haline gelmiş halde. Playa del Amor, maceraperestler için popüler bir turistik mekan durumunda. Hatta bu ilginç yere birkaç tur şirketi günlük geziler düzenliyor.

7 / 24

Mağaranın içinde bulunan ve yukarıdan bakıldığında fark edilmeyen görünümü plajı diğer sıradan plajlardan çok farklı kılıyor.

8 / 24

Playa del Amor plajının var nasıl oluştuğu da çok ilginç…

9 / 24

Askeri denemeler sonucu ortaya çıktı
Bir zamanlar koruma altına alınan bu plaj şu anda olduğu kadar kullanışlı ve güvenli durumda olan bir yer değildi.

10 / 24

Bağlı bulunduğu Marieta Adaları ise yüzlerce yıl önce volkanik faaliyetler sonucu oluştu.

11 / 24

90’lı yılların başlarında ise Meksika Hükumeti çok fazla kullanımı tercih edilmeyen, boş olan bu adaları askeri faaliyetler için kullandı.

12 / 24

Ada, bomba ve çeşitli patlayıcılar için bir test görevi de görüyordu. Bu test amaçlı gerçekleştirilen bombalamalar burada birçok mağara ve oyukların oluşum sebebi olarak biliniyor.

13 / 24

Playa Del Amor, şu anda doğal ve beşeri faaliyetlerin bir sonucu olarak oluşmuş ve sonradan deniz kültürü için yapılmış bir bölge durumunda bulunuyor.

14 / 24

Bu eşsiz plaja gelen ziyaretçiler krater duvarlarıyla korunaklı alana gelmek için kayaların altında yer alan 25 metrelik kısa su altı tünelinden yüzerek geçiyor.

15 / 24

Bölge hakkında olumlu sonuç doğuran gelişmeyse ilk 2005 yılında yaşandı. Çünkü bölge o yıllarda resmen milli park ilan edildi.

16 / 24

Ve bunun sonucunda bu bölgede daha fazla askeri test yapılmasının ve ada yapısının bozulması önlendi…

17 / 24

Adanın özelleşmesinin ardından bölgede artık sadece yüzme, kano sporu yapma ve keyifli anlar geçirmeye izin verilmeye başlandı…

18 / 24

Bölgeye ulaşım oldukça farklı ve biraz zahmetli. Yolcuların Playa del Amor plajına ulaşmaları için ilk olarak 60 dakikalık bir tekne yolculuğu yapmaları gerekiyor.

19 / 24

Ardından kano ya da Pasifik Okyanusu’nu plaja bağlayan uzun bir su tüneli boyunca yüzmeleri gerekiyor.

20 / 24

Yalnız ziyaretçilerin bu tenha cennete doğru yüzerken tüp kullanmalarına hatta nefeslerine bile tutmalarına gerek yok çünkü su ile kayalık arasında yaklaşık altı fitlik bir alan var…

21 / 24

Sosyal medyada tartışma yaratan bu sahilin varlığından hala şüphe duyanlar var. Ancak yılın belirli kesimlerinde oldukça yoğun ziyaretçi ağırlayan bölgenin varlığı su götürmeyecek bir gerçek.

22 / 24

Meksika’nın cennet adası Marieta’nın gizli plajı Playa Del Amor her gün yüzlerce turist tarafından ziyaret edilmeye devam ediyor.

23 / 24

Ayrıca bu bölge hakkında birçok fotoğraf ve etkileyici videolar bulunuyor.

24 / 24

Dünyanın en etkileyici doğa olayları
Doğa, dünyanın dört bir yanında paha biçilemez pek çok güzellik sunuyor. Gökkuşağı renklerinde dağ veya ağaç, denizin ortasında büyük bir çukur, dinmek bilmeyen yıldırımlar… Üstelik bu büyülü güzellikteki yerlerden biri de Türkiye’de… İşte gözlerinizi alamayacağınız muhteşem doğa olayları…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.