DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Boğaz Ağrısı Nedir? Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

05.03.2020
A+
A-

Boğaz ağrısı yaşıyorsanız ve ilaç yerine doğal yöntemler kullanarak gidermek istiyorsanız boğaz ağrısı için gayet etkili olan doğal bir çözüm önerisi var. Sizin için boğaz ağrısına iyi gelen doğal yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

BOĞAZ AĞRISI NEDİR?

Boğaz ağrısı viral veya bakteriyel enfeksiyonlardan meydana gelmektedir. Boğaz ağrısına neden olan en yaygın bakteri streptokok piyojenendir.

Boğaz ağrısın oluşturabilen diğer patojenler şunları içerir:

Grip virüsü Boğaz iltihabına neden olan Epstein-Barr virüsü Parainfluenza virüsleri Entero viruslar Uçuk virüsü

Boğaz ağrısı ve beraberinde gelen bademcik şişmesine sebep olan belirtiler şu şekildedir;

Boğaz ağrısı ve yutkunma sırasında ağrı Baş ağrısı ve kulak ağrısı Ateş Öksürme Bademciklerin kızarıklığı Bademcikler üzerinde beyaz veya sarı bir kaplama Boğazdaki kabarcıklar veya ülserler İştah kaybı Boyun veya çene bölgesinde şişmiş bezler Ağız kokusu

BOĞAZ AĞRISI NASIL ÖNLENİR?

Boğaz ağrısı beraberinde bademcik şişkinliğini de getirirse bulaşıcı bir hastalığa dönüşür. Enfeksiyonun yayılmasının yanı sıra yakalanmasını önlemek için koruyucu önlemler almanız gerekmektedir.

Ellerinizi iyice ve sık yıkayın. Yemek veya mutfak eşyalarını başkalarıyla paylaşmaktan kaçının. Boğaz ağrısı meydana geldiğinde, bademcik şişmesi teşhisi konduktan sonra diş fırçasını enfeksiyonla kirleteceğinden diş fırçasını değiştirin.

BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Tuzlu su boğaz ağrısı için en hızlı ve temel ev ilaçlarından biridir. Ağzındaki salin solüsyonunu söndürmek, toksinlerin ağız boşluğundan çıkarılmasına ve ayrıca bölgenin dezenfekte edilmesine yardımcı olmak için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda bademciklerdeki şişmeyi de azaltmaya yardımcı olur. Boğazınızın pH’ı iltihaplanma nedeniyle bozulmuştur. Bu durumda tuzlu su boğaz pH’ını eski haline getirmeye yardımcı olacaktır.

TUZLU SU NASIL HAZIRLANIR?

1 çay kaşığı tuzu 1 bardak ılık suyun içerisine ekleyin ve karıştırın. 10 ila 15 saniye boyunca gargara yapıp tükürün.  Bardaktaki su bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Tamamen rahatlamak için 3-4 gün yapmaya devam edin.

İLİşKİLİ HABERLER Boğaz Ağrısını Yok Eden Karışımlar

Boğaz Ağrısını Yok Eden Karışımlar

Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?

Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer?

Boğaz Ağrısını Anında Kesiyor!

Boğaz Ağrısını Anında Kesiyor!

Boğaz Ağrısını Dindiren Bitki Çayları!

Boğaz Ağrısını Dindiren Bitki Çayları!

İLİşKİLİ GALERİLER Boğaz Ağrısını Bu Karışımla Yenebilirsiniz!

Boğaz Ağrısını Bu Karışımla Yenebilirsiniz!

Boğaz Ağrısını Hafifletecek Gıdalar

Boğaz Ağrısını Hafifletecek Gıdalar

Boğaz Ağrısı Nedir? Nasıl Oluşur?

Boğaz Ağrısı Nedir? Nasıl Oluşur?

Boğaz Ağrısını Anında Kesiyor!

Boğaz Ağrısını Anında Kesiyor!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.