Boğa Güreşi Festivali: Artvin Usulü Kilo Kategorileriyle Kemalpaşa’da Buluşuyor
Artvin/Kemalpaşa’da Boğa Güreşi Festivali: Artvin usulü kilo kategorileri ile heyecan dolu geleneksel güreş şöleni, renkli anlar ve yöresel kültürler.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Boğa Güreşi Festivali, Kemalpaşa Akalan Arena’da 3 Mayıs Pazar günü başlıyor. Ege Bölgesi’nde ilk kez Artvin usulü farklı kilo kategorilerinde gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte girişler ücretsizdir ve çok sayıda boğa arenada kozlarını paylaşacak.
Geleneksel coşku ve rekabetin kaynaştığı festival boyunca gün boyu davul, zurna ve tulum sesleriyle şenlik sürecek. Güreşlerin yanında yöresel ürünlerin satışı ve yöresel lezzetlerin tanıtımı gibi çeşitli etkinlikler de yer alacak. Sabah saat 09:00’da başlayacak etkinlik alanı, katılımcıların konforu düşünülerek fiziksel koşullar ve ulaşım açısından hazırlandı. Arenada geniş otopark alanlarıyla vatandaşların araç parkı konusunda sorun yaşamaması hedefleniyor.
Artvin usulü güreşlerin Ege Bölgesi’nde ilk defa yapılacağının altını çizen Kemalpaşa Artvinliler Derneği Başkanı Ali Özgüç, festivalde yöresel ürünler ve lezzetlerin tanıtımı ile halk oyunları eğlencelerinin buluşacağını söyledi. “Farklı kilo kategorilerinde düzenlenecek güreşler gün boyu sürecek heyecana kapı aralayacak” diyen Özgüç, festival coşkusunu paylaşmak üzere herkesi davet etti.
Etkinliğin bölgenin en büyük arenasında gerçekleştirileceğini belirten Akalan Mahallesi Muhtarı Mesut Çaktuğ ise ulaşımın kolay olduğunu ve sınırsız otopark ile seyir keyfinin yüksek olduğunu ifade etti. Tüm vatandaşlar davetlidir.