DOLAR 32,5838
EURO 34,9974
ALTIN 2.457,47
BIST 9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Boeing Pentagon’un yeni nesli füze projesinden çekildi

14.12.2019
A+
A-

Boeing Co., Pentagon’un yeni nesil kıtalararası balistik füzeyi (ICBM) geliştirme ve tedarik etme programı için yarışmayacağını ve Northrop Grumman Corp.’un 85 milyar dolar değerinde bir projesinde tek şirket kaldığını söyledi.

Boeing’in açıklamasının ardından Hava Kuvvetleri, Virginia merkezli Northrop Grumman’dan nasıl uygun bir fiyat alacağını açıklamak için Kongre’nin baskısı altında olacak. 

Hava Kuvvetleri sözcüsü Ann Stefanek Cuma günü yaptığı açıklamada, tek bir teklif olmasına rağmen hizmetin “agresif ve etkili bir tek kaynaklı müzakere ile devam edeceğini” söyledi.

Yeni ICBM, eski başkan Barack Obama döneminde başlatılan ve Kongre Bütçe Ofisi projelerinin 30 yıl boyunca 1.2 trilyon dolara mal olabileceği, ülkenin nükleer cephanesini modernize etme girişiminin bir parçası.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.