DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Boeing ABD’nin büyüme hızını düşürecek

13.01.2020
A+
A-

ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin Boeing’in 737 Max modeli uçağı sebebiyle yaşadığı sıkıntıların 2020’de ekonomik büyümeden yarım puan götürebileceğini belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında 2020’ye yönelik beklentilerini açıklayan Mnuchin “Boeing’in durumu GSYH rakamlarını kesinlikle etkileyecektir. Bu sene yüzde 2.5-3 arası bir büyüme bekliyoruz. Büyüme 2.5’a daha yakın olabilir. Boeing olmasaydı büyüme kesinlikle yüzde 3 gelirdi.” dedi.

Boeing’in büyük umutlar bağladığı 737 Max modeline, 2 ölümlü kazaya karışmasının ardından dünya genelinde uçuş yasağı gelmişti. Firma aralıkta bu modelin üretimini askıya aldığını bildirdi.

ABD’nin en büyük ihracatçılarından birisi olan Boeing’in hisseleri 1 yılda, yaşadığı sorunlar sebebiyle, yüzde 6 değer kaybetti. Fransa merkezli uçak üreticisi Airbus, 2019 yılında 863 uçak teslimatı yaparak Boeing’i geride bıraktı ve dünyanın en büyük uçak üreticisi oldu. Böylece 2011’den bu yana sektörde lider olan Boeing 9 yıl sonra tahtını kaptırmış oldu. 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.