DOLAR 32,3909
EURO 34,8250
ALTIN 2.401,44
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Boeing 737 Max üretimi için yeni karar! Boeing 737 Max üretimi hakkında firmadan yeni bir yorumlama yapıldı. İşte Boeing tarafından yapılan yeni…

28.05.2020
A+
A-

Yapılan açıklamaya tarafından 737 Max üretimi uzun bir aradan daha sonra baştan başlıyor. Her ne kadar şu an için Boeing 737 Max sorunları tamamıyla giderilmiş olmadığı için FAA göre uçuşuna müsade verilmiyor olsa da firma göre üretime devam kararı küskün.

Bilindiği gibi Boeing 737 Max uçağı, Mart 2018 tarihinde 2 bambaşka kaza ile gündeme gelmiş ve ne yazık oysa 346 gezgin ve uçuş ekibi hayatını kaybetmişti. Bu kazalara karşın Boeing, uçağın üretimine devam etmişti. Aralık 2019 tarihinde ise firma göre resmi olarak 737 Max üretimine ara verildiği açıklama edildi.

Daha ardından ise yapılan detaylı araştırmalarda, çoğu yeni kusur gündeme geldi. Nitekim çoğu uçak, satışı yapılmasına karşın hangarlarda beklemeye başladı. Bu bekleyişin halen daha devam ettiğini de açıkça belirtmek gerekiyor. Türk Hava Yolları da aynı bir şart içerisinde.

Daha önce de belirtildiği gibi FAA tarafından uçuş izni hala verilmiş değil. Firmanın beklentilerine göre de 2020 yılının ikinci yarısından önce de bitmiş uçuşa çıkamayacak. Alınan yeni imal kalite kontrol süreçlerinden dolayı yeni Boeing 373 Max üretimi nispeten daha kısıtlı olacak. Firma göre yapılan talimat da bu yönde beliriyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.