DOLAR 32,3594
EURO 34,9694
ALTIN 2.324,95
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Bodrum’da zeytin ağaçları gölgesinde yeni nesil kütüphane: Zai Bodrum

27.11.2017
A+
A-
Bodrum’da açılmış olan Zai Bodrum, modern dekoru ve kütüphanesiyle açılışını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta sonu ZB İletişim’den Batuhan Zümrüt’ün davetiyle Bodrum’da şahane bir kütüphane açılışına gittik. Batuhan, ”sizleri zeytin ağaçları içinde yeni nesil kütüphaneye götüreceğiz” dediğinde kafamda bir şeyler canlandı elbet ama gidip mekanı gördüğümde şehre dönmem epey zor oldu.

Öyle bir yer düşünün ki; yüzyıllar boyunca tarihe tanıklık etmiş bereketli zeytin ağaçları karşılıyor sizi kapıda. Bahçede şırıl şırıl sular akıyor, kafanızı ne yöne çevirseniz önemli sanatçıların eserleriyle karşılaşıyorsunuz. Kütüphaneden kitap seçip hemen atıveriyorum kendimi bir zeytin ağacının altındaki çimlere. O da ne meğerse sırtımı yasladığım zeytin ağacının bir ismi varmış. Aslında bütün zeytin ağaçlarının bir ismi varmış. Ben ünlü ressam Devrim Erbil’in ağacının gölgesine sığınmışım.

Bu güzel mekanın fikir annesi Derya Büyükkuşoğlu’na; ”Ne güzel bir fikir bu, böyle sanat dolu bir mekanda sanatçılara nasıl bir ahde vefa” diyorum. ”Sanatçılar bizi biz yapan değerler. Onların adını bu ölümsüz zeytin ağaçlarında yaşatmak bizim için de büyük bir gurur” diyor. Sonra başlıyorum kitabımı okumaya, bir ara ağaçlara sarılıyorum sımsıkı. Ne dert kalıyor ne de tasa.

Kitap, Kahve, Sinema

Zai Bodrum, Bodrum’un kültür sanat hayatına büyük katkı sağlayacak bir mekan. Kütüphanede; dünya klasikleri de var, eğitim kitapları da. Atölye çalışmalarının da yapılacağı kütüphanenin en dikkat çeken etkinliklerinden biri de yazarlarla gerçekleştirilecek olan ”okuma günleri.” Türkiye’nin önemli yazarları Zai’de hem kitaplarını okuyacak hem de yazarlık atölyeleri düzenleyecek. Kitaplara kahvenin de eşlik ettiği mekanda kahve workshoplarına da katılabilirsiniz. Federal Company’in 3.nesil kahveleri sezon boyunca kitap okuyanlara eşlik edecek.

Sanatın her alanına rastlayacağınız kütüphanede bir cep sineması da mevcut. Özellikle bağımsız filmlerin gösterimlerinin olacağı salonda, sinemaseverler film ekipleriyle bir araya gelecek. Her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşüldüğü bu güzel sanat mekanını Türkiye’ye kazandıran Derya ve Yunus Büyükkuşoğlu’nu bir sanatsever olarak canı gönülden kutluyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.