Bodrum Yaz Sezonuna Güçlü Bir Başlangıç Yapıyor
Bodrum, yaz sezonuna güçlü bir başlangıç yapıyor. Eğlence, doğa ve denizin tadını çıkarın, unutulmaz anılar biriktirin. Tatilinize hazır olun!
DHA Türkiye’nin En Gözde Turizm Noktalarından Bodrum, Yaz Sezonuna Hızla Giriş Yaptı
Türkiye’nin en popüler turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, yeni sezonun açılışını büyük bir canlılıkla karşıladı. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu eşsiz ilçe, bu yıl da tatilcilere unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.
Son 5 ayda toplamda 299 bin yabancı turist ağırlayan Bodrum, turistlerin büyük bir kısmının ulaşım tercihlerini hava ve deniz yoluyla kullanmasıyla dikkat çekiyor. Hava yolunu tercih eden turist sayısı 271 bine ulaşırken, deniz yoluyla gelenler ise 28 bin olarak kayıtlara geçti.
5 Ayda 299 Bin Yabancı Turist Ağırlığı ve Güncel Durum
Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz dönemde özellikle Haziran ayındaki doluluk oranlarının yüksek seviyelerde seyretmeye devam ettiğini gözlemliyoruz” dedi. Dengiz, “Son 5 ayda hava yoluyla Bodrum’a gelen yabancı turist sayısı 271 bine ulaşırken, geçen yıla kıyasla yaklaşık %1’lik bir hafif düşüş yaşandı. Bu, bölgenin en az zarar gören turizm bölgelerinden biri olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan, kruvaziyer gemiler aracılığıyla da 28 bin yabancı turistin Bodrum’a geldiğini belirten Dengiz, “Haziran ayının ilk haftasından itibaren satışlar ve hizmetler devam ediyor. Uçaklardaki doluluk oranları da belli seviyelerde seyrediyor, bu da turizm sektöründeki hareketliliğin sürdüğünü gösteriyor” şeklinde konuştu.
İngilizler En Çok Gelen Grup Oldu
Turist akışında öne çıkan ülkeler arasında ilk sırada İngiltere yer alıyor. İngiliz turistlerin ardından Polonya, Rusya ve Almanya gibi ülkeler de Bodrum’a ilgi gösteriyor. Dengiz, bölgede fiyatların oldukça uygun olduğunu ve bölgesel olarak çeşitli bütçelere hitap eden seçeneklerin bulunduğunu vurgulayarak, “Bodrum’un yüksek fiyat algısına rağmen, bölgenin uygun fiyatlı alternatifleri de mevcut. Her kesime uygun çeşitli fiyat skalalarıyla turistleri ağırlıyoruz” dedi.
Okulların Tatil Olmasıyla Artan İç Pazar Hareketliliği
Okulların kapanmasıyla birlikte iç pazarın hareketlenmesine dikkat çeken Dengiz, “Tatil imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, uygun zamanlarda ve iyi fiyatlara tatil yapma fırsatı yakalayabilir. Bu sezon, tatil planları genellikle birkaç hafta öncesinden organize edilerek, uygun fiyatlarla gerçekleştirilmekte. Fiyatlar ise kişi başı günlük yaklaşık 4.500 TL civarında olup, tercihlere ve içeriğe göre artış gösterebiliyor” diye ekledi.
Düzenli olarak yapılan analizlere göre, geçen sezon Bodrum’un yaklaşık 1,2 milyon turist ağırladığını hatırlatan Dengiz, bu yıl da aynı seviyelerde bir turizm akışının beklendiğini sözlerine ekledi. Bu veriler, Bodrum’un turizm potansiyelinin yüksekliğini ve sezon boyunca canlılığını koruyacağını gösteriyor.