DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bodrum Bale Festivali ‘Don Kişot’ Balesi ile Devam Ediyor

Bodrum Bale Festivali Don Kişot balesiyle sürükleyici bir gösteriye devam ediyor. Kaçırmayın, zarafet ve hareketin zirvesi!

14.08.2025
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB) öncülüğünde Don Kişot balesiyle devam ediyor. Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Cervantes’in unutulmaz karakterinden esinlenen öykü, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından iki perdeden oluşan bir sahneyle seyirciyle buluştu.

Besteci Ludwig Minkus’un coşkulu melodileri eşliğinde sahnelenen eser, İspanyol halk danslarının ritmi, etkileyici kostümler ve neşeli anlatımıyla dikkat çekti. Dansın enerjisiyle öne çıkan bu prodüksiyon; neşenin, aşkın ve hayalin de sahnedeki en güçlü temsilcilerinden biri olarak izleyiciden tam not aldı.

Çekişmeli duruşuyla ünlü koreograf Marius Petipa’ya ait eseri Ayşe Fidanlık ile G. Armağan Davran sahneye taşıdı. Dekor tasarımı Özgür Usta’ya, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ’a ve ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait.

İlk gecede başlıca roller şu isimler tarafından canlandırıldı: Kıtrinu Rina Murata, Basilioyu Kanat Nadyrbek Uulu, Don Kişotu Cenk T. Şahinalp, Sancho Panzayı İ. Boğaç Özbakır, Gamachei Evren İskender, Lorenzoyu Umut Çaltekin, Mercedesi Milina Fidan ve Espadayı Yağızhan Danış canlandırdı.

Festival kapsamında Don Kişot balesi, bu akşam 21.45’te Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği sahnesinde izleyiciyle yeniden buluşacak.

Kaynak: AA / Ali Ballı – Kültür Sanat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.