DOLAR 32,3892
EURO 34,7838
ALTIN 2.398,22
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Böbrek Enfeksiyonu (Pyelonefrit) Nedir? Böbrek Enfeksiyonu (Pyelonefrit) Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi Nedir?

21.06.2020
A+
A-

Her yaş grubunda meydana gelen bir hastalık olan Böbrek Enfeksiyonu (Pyelonefrit) rahatsızlığı hakkındaki tüm bilgileri sizin için derledi.

BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) NEDİR?

Börek enfeksiyonu genelde mesanede ve üretrada başlayan bir idrar yolu enfeksiyonudur. Bu rahatsızlığı yaşamış kişinin ivedi bir şekilde doktora görünmesi gerekir. Çare eğer gecikirse hayati tehlike durumu meydana kazanç.

BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Böbrek enfeksiyonu belirtileri ise şöyledir: Karın ağrısı, çoğu kez idrara çıkma ihtiyacı, idrar yaparken yanma ve acı, kokan ve rengi bulanıklaşan idrar, karın ağrısı, idrarda olan kan ve irin, mide bulantısı ve kusma.

BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) NEDENLERİ NELERDİR?

İdrar yolu ile bulaşan enfeksiyonların idrar yolu ile böbreklere kadar ulaşır ve bu bakteriler kan dolaşımı sayesinde böbreklerde yayılmaya başlar.

BÖBREK ENFEKSİYONU (PYELONEFRİT) TEDAVİSİ

Doktora başvurulmasının arından kullanılacak olan antibiyotik bu hastalığın tedavisinde kullanılan en zinde etkendir. Kişide yer alan enfeksiyon durumuna tarafından antibiyotik dilekçe süresi bir hafta veya daha da uzun olabilir. Antibiyotik kullanımının bitmesinin ardında her tarafta doktora gidilir ve idrar tahlili yapılır. Tahlil sonucuna kadar ilaç tedavisine devam edilir ya da çare sonlandırılır.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.