DOLAR 32,2592
EURO 34,7803
ALTIN 2.407,26
BIST 10.327,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

BMW abonelik sistemi ile özellikleri satacak BMW abonelik sistemi ile birçok özelliği müşterilerine sunacak. Direksiyon ısıtmadan hız sabitlemeye…

08.07.2020
A+
A-

BMW sahiplerinin yazılım güncellemesi yolu ile otomobillerine bazı ek paketleri ekleyebilmesi dijital kişiselleştirme adı altında yer alıyor. Bu ek paketlerin içerisine hız sabitleyici, şerit takip asistanı gibi teknik özelliklerin yanı sıra ısıtmalı direksiyon gibi özellikler de yer alıyor..

BMW sahipleri, abonelikleri mobil uygulamalarda olduğu gibi süreli olarak satın alabilecekler. BMW’nin gösterdiği bir örnekte, otomobilin sahibi kullandığı süre boyunca ısıtmalı koltuklar için ödeme yapabilir. Daha sonra sattığı kişi isterse aboneliği tekrar alabilir veya almaz. Bu gibi aboneliklerin yakın zamanda tüm otomobil markalarında karşımıza çıkması oldukça olası bir durum.

BMW abonelik sistemi ile kullanıcılar sunacağı özellikler pazardan pazara farklılık gösterecek. BMW sözcüsünün verdiği örnekten yola çıkacak olursak, ısıtmalı koltuklar ABD’de bir lüks olarak görünmezken bazı pazarlarda lüks olarak görülebiliyor ve sıfır otomobil satın almak isteyenler tarafından tercih edilmeyebiliyor. Bu durumda ilk satın almada otomobilin ek özelliklerle çok daha pahalı olduğunu düşünen pazarlarda daha çok özellik BMW abonelik sistemi ile satılacak.

BMW ücretli aboneliği rakiplerinde de yer alabilir

Rakipleriyle kıyasladığımızda BMW’nin bu sisteminin ilk etapta ne kadar kullanıcı dostu olduğunu görmek bir hayli zor olacak. Tesla’nın her güncellemede otomobillerini ücretsiz olarak veya çok ucuz abonelik ücreti ile daha gelişmiş hale getirmesi, BMW’nin dijital kişiselleştirme sistemine karşı verilebilecek en açık örneklerden biri.

BMW abonelik sisteminin ilk örneği ABD’de görüldü. Daha önce Tesla’da gördüğümüz ve son güncelleme ile isteyen kullanıcıların kullanabileceği araç içi kamerası ABD’de yaklaşık 500 BMW sürücüsü tarafından aktif olarak kullanılıyor. Bir kaza durumunda bu sistem kazanın 20 saniye öncesini ve kaza anını kayıt altına alarak kimin hatalı olduğunu kanıtlamaya yardımcı oluyor. Bu sistemi kullanan sürücüler şimdilik yılda 39 dolar, eğer üç yıllık kullanmak isterlerse 99 dolar abonelik ücreti ödüyorlar.

Abonelik sisteminde çok farklı özellikler yer alacak

BMW abonelik sisteminde gördüğümüz dikkat çekici bir diğer detay da motor sesini içeriye veren ses sisteminin de listede yer alması. Bugün birçok BMW modelinde otomobil içerisinde duyulan motor sesi, otomobilin motorundan gelmiyor. Önceden kaydedilmiş sesler sürücü ve yolcular tarafından duyuluyor. Bu gibi özelliklerin de abonelik sisteminde yer alması şaşırtıcı bir durum.

Ülkemizde de kullanılmasını beklediğimiz bu sistemin sizce sıfır otomobil fiyatlarına etkisi nasıl olur. Ayrıca ikinci el otomobil satışlarında da etkili olacak bu sistemin uygulanması sizce mantıklı mı? Yorumlarda belirtin lütfen.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.