DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bloomberg’den Başkan adaylığı yolunda önemli adım

22.11.2019
A+
A-

Milyarder işadamı Michael Bloomberg, ABD Federal Seçim Komisyonu’na kaydını yaptırdı. 77 yaşındaki New York eski Belediye Başkanı, “Mike Bloomberg 2020” adlı komitenin kaydı için gerekli evrakı doldurarak komisyona teslim etti. ABD Federal Seçim Komisyonu Sözcüsü Judith Ingram bu bilgiyi Fransız haber ajansı AFP’ye doğruladı.

ABD’de başkan aday adaylarının seçim kampanyalarında 5 bin dolardan fazla bağış toplamak için seçim komisyonuna kayıt yaptırması gerekiyor. Bloomberg’ün, Demokratik Parti’nin başkan adaylığı ön seçimlerine katılmak için tüm temel işlemleri, bunlar arasında Alabama, Arkansas ve Texas eyaletlerinde aday olarak kayıt da dahil olmak üzere, yaptırdığı belirtiliyor.

Nihai karar “yakın”

Michael Bloomberg 10 gün önce Demokratik Parti’nin çok sayıda aday adayından biri olmak üzere nihai bir karar vermeye “yakın” olduğunu söylemişti. Cumhuriyetçi Parti’nin adayı ABD Başkanı Donald Trump karşısında yarışmak için partinin şu anda 17 aday adayı bulunuyor. Kişisel serveti yaklaşık 50 milyar dolar olarak tahmin edilen Bloomberg’ün aday adaylığının ön seçimlerdeki tüm dengeleri alt üst edeceği öngörülüyor.

Danışmanları yarışa katılmaya karar vermesi halinde Şubat ayında dört eyalette yapılacak ön seçimlerde Bloomberg’ün seçim kampanyası yapamayacağını belirtiyor. Bloomberg’ün 3 Mart tarihinde ülkenin en kalabalık iki eyaleti Kaliforniya ve Texas’ın da aralarında olduğu 15 eyalette yapılacak olan ve “Süper Salı” olarak tabir edilen ön seçimlerde başarı sağlamaya odaklanması gerekecek.

Biden önde

ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, anketlere göre Demokratik Parti’nin başkan adaylığı yarışını sol kanatta yer alan Elizabeth Warren ve Bernie Sanders’ın önünde götürüyor. Ilımlı olarak gösterilen Pete Buttigieg ise yarışta dördüncü sırada yer alıyor.

Michael Bloomberg tüm ısrarlara rağmen 2016 yılında yapılan ABD başkanlık seçimlerinde yer almamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.