DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Blockchain telefonu Finney özellikleri belli oldu!

11.05.2018
A+
A-

Dünyanın ilk blockchain akıllı telefonunun Huawei cephesinden gelmesi beklenirken, İsviçre merkezli girişim Sirin Labs elini daha çabuk tutarak rakibini geride bıraktı. Ürün özelleştirilmiş Android 8.1 Oreo arayüzü Sirin OS üzerinde çalışıyor. Finney dahili kripto cüzdanı, dağıtılmış defter sözleşmesi ve güvenli uçtan uca kaynak paylaşımı yetenekleriyle de fark yaratıyor.

Akıllı telefonun sabotajlara karşı tamamen güvenli olduğunun altı çiziliyor. Üründe cüzdan koruması amacıyla bir fiziksel güvenlik anahtarına da yer verilmiş. Cold wallet, İnternet’e bağlı olmaması ve bilgisayar korsanlarına karşı daha güvende olmasıyla da kripto paralara izinsiz erişimin önüne geçiyor. Biyometri ve kilit özellikleri de güvenliği bir adım öteye taşıyor. Kripto cüzdanın çoğu kripto para için destek sunduğunu da belirtelim.

Finney akıllı cihazların dağıtılmış defter sözleşmesi mekanizmasını kullanarak bağımsız bir blok zincir ağı kurabiliyor. Bu sayede madenciliğe gerek olmadan ağ kullanıcıları birbirlerine hızlı bir şekilde ödeme gerçekleştirebiliyor. Kolay kullanım ve güvenli ödemeler için teknik sıkıntıları olmayan bir platform oluşturmak da şirketin ana hedefi.

Finney, 6 inç 18:9 oranında ve 402 PPI piksel yoğunluğuna sahip bir ekranla geliyor. 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 845 çipsetten gücünü alan cihazda, 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı sunuluyor.

Akıllı telefonda f/1.8 diyaframlı 12 Megapiksel çözünürlüğünde arka kamera bulunuyor. Önde ise 85 derece geniş açı lensli 8 Megapiksel selfie kameraya yer verilmiş. 3,000 mAh batarya ise 30 dakikada yüzde 50 oranında şarj olabiliyor. Ayrıca 22 farklı LTE bandına uyumluluk, 802.11 ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0 cihazın bağlanılabilirlik özellikleri arasında. IP52 sertifikası suya karşı sınırlı koruma sağlıyor.

Sirin Labs bu yıl en az 100 bin cihaz satmak peşinde. Şirketin daha geçtiğimiz ay ön sipariş ile 25 bin cihaz sattığını da not olarak düşelim. Blockchain telefonu Finney 999 dolar fiyat etiketine sahip.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.