DOLAR 32,4413
EURO 34,7704
ALTIN 2.396,49
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

BlackBerry yeni bir kamera patenti aldı!

17.02.2018
A+
A-

BlackBerry, yeni bir kamera tasarımı için Dünya Fikri Patent Organizasyonu‘ndan (WIPO) bir patent aldı. 23 Aralık 2016‘da yapılan patent başvurusu, sadece üç gün önce onaylandı.

Haber içerisinde yer alan patent görsellerine yakından baktığımızda söz konusu bu patentin, kızaklı klavyeye sahip bir telefonu temel aldığını görebiliriz. Patent ayrıntılarında belirtildiği üzere BB Priv‘e benzer bu akıllı telefonda klavye kızağı kapalıyken, kamera sensörünün üzerinde fazladan bir lens bulunacak.

Söz konusu bu lens geniş açılı çekim yapabilmeye olanak tanıyacak. Kızak açıldığı zaman ise lens kızak ile beraber hareket ettiği için, kamera normal çekim yapabilecek. Son olarak patentle ilgili başka bir ayrıntının bulunmadığını, ancak firmanın MWC 2018 etkinliğinde çok farklı cihazlar tanıtacağını da belirtmeden geçmeyelim.

:: Siz bu patent hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.