DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

BKSM ve Rauf Denktaş Kültür Merkezleri Hakkında İddialar ve Yetkili Teftiş Süreci

BKSM ve Rauf Denktaş Kültür Merkezleri hakkında iddialar ve yetkili teftiş sürecini özetleyen güvenilir analiz, bilgi ve güncel gelişmeler.

25.02.2026
A+
A-

Belediye hizmet alanı olarak kullanılması ve üçüncü kişilere kiralanmaması şartıyla tahsis edilen Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi (BKSM) ile Rauf Denktaş Kültür Merkezi konuları, Sarıyer’de tartışmalara yol açan iddialara konu oldu. Söz konusu merkezlerin ticari faaliyetlerle rant elde etmek üzere kullanıldığı öne sürülüyor.

MÜJDAT GEZEN’İN sahneye çıkarılmamasıyla ilgili görüşler, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’un açıklamalarında öne çıktı. Kurşun, protokol gereği yalnızca belediye hizmet alanı olarak belirlenen bu kültür merkezlerinde ticari organizasyonlar yapıldığını savundu. İddialara göre, ünlü sanatçı Müjdat Gezen’den BKSM’yi kullanması karşılığında 2 milyon 500 bin lira talep edildi. İşlerin takibiyle ilgili süreçte 1 milyon 900 bin liranın Mehmet Uslu aracılığıyla Bilal Mavi adlı bir iş insanının hesabına aktarıldığı iddia edildi. Geriye kalan 600 bin liranın ise etkinlik sonrasında ödenmesi kararlaştırıldı; Gezen’in etkinlik düzenlediği ancak 600 binlik kısmı ödeyemeyince ikinci etkinliğe alınmadığı ileri sürüldü.

DURUMU ÖZGÜR ÖZEL’E İLETİ yönündeki iddialar da gündeme geldi. Sabah gazetesinin haberine göre Gezen, yaşanan gelişmeler üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i arayarak durumu aktardı ve tepkisini dile getirdi. Ayrıca iddialar arasında, söz konusu kültür merkezinin Netflix’te yayınlanan bir yapım için de kullanıldığı ve bazı sanatçıların biletli konserler verdiği öne sürüldü.

OTOPARKLAR ÜCRETLİ OLARAK KULLANDIRILDI ve incelemeler kapsamında İstanbul Valiliği Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler, ticari faaliyet yürütülmemesi gereken alanlara ait otoparkların da ücretli olarak işletildiğini tespit etti. Müfettişler, otopark gişelerinin sökülmesini istedi ve diğer iddialarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

BELEDİYE AÇIKLAMASI ardından Sarıyer Belediyesi’nin açıklamasında, mevzuata aykırı işlemler iddiası üzerine teftiş ve denetim sürecinin başlatıldığı ifade edildi. İdari ve hukuki süreç devam ederken gerekli idari tedbirlerin, including görevden uzaklaştırma gibi adımların atıldığı kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.