DOLAR 32,3312
EURO 35,1633
ALTIN 2.241,18
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Biz de Seni Bekliyorduk: Facebook’un Clubhouse Rakibi(!) Bir Uygulama Geliştirdiği Söyleniyor

14.02.2021
A+
A-

Dünyanın en köklü günlük gazetelerinden biri olan The New York Times, karıştığı tüm skandallara rağmen hala dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook’un, son haftaların en çok konuşulan sosyal ağ uygulaması Clubhouse’a rakip(!) bir uygulama geliştirmekte olduğunu öne sürdü.

The New York Times’ın iddiası, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in Clubhouse’a katılıp sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojisinin geleceği hakkında konuşmasından yalnızca birkaç gün sonra geldi. İddiaya göre Facebook’un Clubhouse rakibi uygulaması erken geliştirme aşamasında ve henüz ismi dahi belli değil.

clubhouse

Facebook’un popülerleşen sosyal medya uygulamalarına rakip(!) uygulamalar geliştirmesinin yeni bir politika olduğunu söylemek zor. Daha önce Snapchat’in popüler 24 saat içinde silinen fotoğraf ve videolar özelliğini “Hikayeler” ismiyle, TikTok’un 15 saniyelik video özelliğini ise “Reels” adıyla Instagram’a getiren Facebook, şimdi de Clubhouse’un yalnızca davetiye ile katılınabilen sesli sohbet odaları özelliğini Instagram’a getirebilir ya da ayrı bir uygulama olarak yayınlayabilir.

Şu an için Facebook’un çalışmaları çok erken aşamada olduğundan söz konusu uygulama ya da özelliğin nitelikleri hakkında bir bilgi bulunmuyor. Ancak Facebook’un Yeni Ürün Deneme takımının daha önce pek çok uygulama geliştirip yayından kaldırdığını düşünürsek Facebook’un söz konusu Clubhouse rakibi uygulamayı rafa kaldırma ihtimali olduğunu da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.