DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Bitkiler Yanılmaz İnsan Yanılır

04.10.2020
A+
A-

Subtropik Bitki Uzmanı ve Yetiştiricisi Efdal Öztürk, vereceği zararı öğrenmeden hiçbir şeyin faydalı diye tüketilmemesi gerektiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Ekolojik Tasarımcısı olan Öztürk, bitkiler konusundan dikkat edilmesi gereken birçok husus olduğundan da bahsetti.

Hayatın getirdiği psikolojik, sosyolojik, travmatik her şeye çare arıyoruz. Ruhlarımız kimyasallarla iletişime geçmek isterken biz ruhani bir denge kurma çabasında yürümeye çalışıyoruz. Spritüel yasaların bize kattığı madde ve içsellik döngüsünü öğütme isteği aceleci ve sürrealist bir tepkime yapıyor. Yaratılanın amacı her zaman ilaç değil, zehir de olabilir.

Peki, bunda bitkilerin yeri ne?

Sorunsalları atlatma gayreti içinde uykusuzluk, tansiyon, şeker gibi artık günümüzde sıradanlaşmış rahatsızlıklar ve ruhsal travmatik bozuklukların en birincil başvuru masası haline geldi; ‘bitkiler.’

Burada liste çok kabarık. Ve bir o kadar dikkat edilmesi gereken husus var.

Günümüzde herkes zayıflama başta olmak üzere birçok konuda bitkilerle ilgili yanlış tanımlamalar yaparak aslında olası sağlığı bozuyor ve bu gelen süreçler içinde kişilerin vücut kimyasını da bozuyor/değiştiriyor.

Sonra da tıp dünyası bu gereksinimleri karşılamak için ve bozulan yapıyı düzeltmek için kimyasallara başvuruyor haklı olarak.

Bitkilerin yararları saymakla bitmez ancak zararları da saymakla bitmiyor.

Herkesin her yerde yayınladığı önü alınamayan bu karmaşada, zararların baz alınması benim için çok önemli.

Zayıflamak/kilo almak ve sağlık konularında “ehliyet sahibi olmayan” kişi/kurumların görüşlerini kişisel olarak tavsiye etmemekle birlikte, bunun yasal olarak ta sorumluluklarının olduğunu hatırlatmak isterim.

Bugün biri ile başlayacağım, ilerde varsa ömrüm sizlere diğer bitkilerin ve özlerinin de kısa kısa zararlarını anlatmak istiyorum.

O zaman tarçınla başlayalım. Topraklarımıza uyumludur çünkü Asya ve Orta Asya kökenli bir bitkidir. MÖ. 3000’lere dayanan bir lezzet geçmişi olan tarçın aslında yaprak veya tohum değil bir ağaç kabuğudur.

Ağaç kabukları genelde sindirim sistemine endikedir. Yalnız tarçının endikasyonları bununla sınırlı değil.

Özellikle hormonal baskılama yapabilme yetkisine sahip olarak yaratılmış olan tarçın baharatı; şeker düşürücü etkisi ile bilinir. Doğal bir insulin hormonu da diyebiliriz aslında.

Bu yararlı olabileceği gibi zarar da verebilir. Şeker hastası olan ve insulin takviyesi alan kişilerde daha da düşürücü etki yaparak farklı ve istenmeyen etkiler ortaya çıkarabileceği gibi, şekeri düşük olan insanlarda da istenmeyen gözlemlere neden olabilir. Bu da ciddi durumlarda yan etki ile ortaya çıkabilecek bayılma ve daha ilerisi olan sıkıntılı seyirler aksettirebilir.

Mide yanması ülser gastrit gibi duyarlılığı olan kişilerin kullanımında; yanma, gaz, şişkinlik, kaşıntı, deriye enfekte döküntüler ve hatta özellikle alerjik bünyelerde yoğun alerjik dejenerasyon(doku bozulması) seyredebilir.

Tarçına o kadar çok kişinin alerjisi vardır ki belki bunun farkında bile değillerdir.

Yararlarını herkes anlatıyor. O kadar çok diplomasız uzmanımız var ki bazen ben de şaşkınlıkla seyrediyorum.

İstirham ederim zararını bilmediğiniz ve anlatılmayan hiçbir şeyi yararlı diyerek uygulamayın. Lütfen işin uzmanlarına danışarak ve doktorunuzla mutlak öncesinde irtibat kurarak bir tedavi periyodu belirleyin ve sağlıklı hücrelerinizi de üzmeyin.

Bitkileri sevmeye anlayarak başlamanızı tavsiye ediyorum. Sağlıkla kalın.

İLİşKİLİ HABERLER Toplanması Saatler Alan Şifalı Karamuk Bitkisi

Toplanması Saatler Alan Şifalı Karamuk Bitkisi

İncecik Olmanızı Sağlayacak Şifalı Bitkiler

İncecik Olmanızı Sağlayacak Şifalı Bitkiler

Hindistan Eriği (Kebabe Bitkisi) Faydaları Nelerdir?

Hindistan Eriği (Kebabe Bitkisi) Faydaları Nelerdir?

Tüm Bitki Türlerinin Yüzde 40’ı Yok Olabilir

Tüm Bitki Türlerinin Yüzde 40’ı Yok Olabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Evde Yetişebilen Etobur Bitki Çeşitleri

Evde Yetişebilen Etobur Bitki Çeşitleri

Kendini Klonlamak İçin Toprağı Beklemeyen Bitkiler

Kendini Klonlamak İçin Toprağı Beklemeyen Bitkiler

Sakinleştirici Etkisi Olan Bitki Çayları

Sakinleştirici Etkisi Olan Bitki Çayları

Eylül Ayında Bahçe Bitkilerinin Bakımı

Eylül Ayında Bahçe Bitkilerinin Bakımı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.