DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Bitcoin Halving ve Altcoinler

Bitcoin halving etkisiyle altcoinlerde yaşanabilecek olası değişiklikleri ve fırsatları keşfedin. Kripto para dünyasındaki yeni gelişmeleri öğrenmek için hemen tıklayın.

13.04.2024
A+
A-

20 Nisan’da yapılması planlanan Bitcoin halving’inin altcoinler için de bir dönüm noktası olması bekleniyor. Önceki halving’lerde Bitcoin’in etkisi genellikle önümüzdeki birkaç ay içinde azaldı. Bitcoin’in piyasa kontrolündeki bu düşüş genellikle diğer kripto paralara daha fazla para akışını tetikledi. Bu altcoinlerin çoğu, Bitcoin’in ATH’sinin ardından 2024’te yeni zirvelere ulaştı ve Bitcoin halving olayının ardından önceki zirvelerini aşmaya hazırlanıyor.

Hemen Yükselir mi?

Hemen Yükselir mi?

Halving’in ardından Bitcoin’in fiyatı yükselirken, bu artış genellikle yatırımcıları paralarını yatırmaya ve altcoinlere odaklanmaya motive ederek yeni bir yatırım dalgası getiriyor. Bu yeni sermaye akışı genellikle altcoinlerin değerinde geçici bir artışa yol açar. Yani piyasadaki volatiliteyi artırır. Geriye dönüp bakıldığında, özellikle Bitcoin’in ikinci ve üçüncü halving’den sonra, piyasada altcoinlerin Bitcoin’e kıyasla daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğu gözle görülür bir değişiklik var.

  • Halving’den sonraki altı ila on iki ay içinde, Bitcoin’in fiyatı yeni yüksek seviyelerde sabitlenmekte.
  • Piyasaya olan ilgi genellikle altcoinlere doğru yöneliyor.

Bitcoin Yatırımları ve Altcoinler

Bitcoin Yatırımları ve Altcoinler

Bu gerçekleştiğinde Bitcoin’e yatırılan paranın bir kısmı altcoinlere kayabilir. Bunun nedeni, madencilerin zorluk ayarlamasının ardından kar elde etmek daha kolay hale geldiğinden yatırımlarını çeşitlendirmeleri veya kaynaklarını altcoin piyasasına koyarak daha yüksek getiri arayışında olmaları olabilir. Bu, halving etkinliğinden sonra altcoinlere olan talebi artırabilir ve önümüzdeki aylarda fiyatların yükselmesine neden olabilir.

  • Bitcoin’in toplam kripto para piyasasındaki payı, halving sonrasında önemli ölçüde azaldı.
  • Altcoinlerin piyasa değeri ise madencilik zorluğunun ayarlanmasından sonraki aylarda arttı.

Bitcoin halving gerçekleştirmek üzere. Bazılarına göre, şu anda 2016 ve 2020’de gördüğümüze benzer bir halving öncesi aşamadayız. Yani, bazı uzmanlara göre, Bitcoin halving’inin ardından altcoin piyasa değerinde artış görme ihtimalimiz var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.