DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Bir Oyuncu, Minecraft’ta 45 Saat Uğraşarak Kendi Oyuncu Kasasını Tasarladı

04.12.2020
A+
A-

Piyasaya çıkmasının üzerinden 9 yıl geçmiş olmasına rağmen oyunseverlerin bir türlü vazgeçemedikleri Minecraft, zaman zaman oldukça ilginç projelere sahne oluyor. Bu projelerden bir tanesi de Reddit’te AlanGeisse kullanıcı ismiyle paylaşımlar yapan bir oyuncudan geldi. Tam bir Minecraft hastası olan oyuncu, 45 saat emek vererek oldukça özel bir projenin altına imza attı. 

AlanGeisse, Minecraft evreninde bugüne kadar benzeri görülmemiş bir kasa tasarımı oluşturdu. Üzerinde Nvidia RTX 3070 ekran kartı bulunan tasarım, her detayıyla düşünülerek oluşturulmuş. Öyle ki tasarlanan sistem üzerindeki logolar, yazılar ve hatta ışıklı mışıklı fanlar, AlanGeisse’in hayalindeki bilgisayar kasasının nasıl olduğunu gözler önüne seriyor. 

İşte bir oyuncunun Minecraft’ta oluşturduğu bilgisayar kasası

Minecraft bilgisayar kasası

Oluşturduğu tasarımla ilgili açıklamalarda bulunan AlanGeisse, bu tasarımı oluşturabilmek için gerçek ölçüleri kullanıp, daha sonra da ölçeklendirme yaptığını söylüyor. Yani yukarıda görmekte olduğunuz kasa, gerçek bir sistemin ölçeklendirilmiş hali. AlanGeisse, çalışmaya başlarken önce teknik dokümanlara ulaşıp ölçü bilgileri edindiğini, ardından da harekete geçtiğini ifade ediyor.

Minecraft

Aslına bakacak olursak Minecraft’ta bilgisayar kasarı yapmak, AlanGeisse’in ilk çalışması değil. Minecraft oyuncusu, daha öncelerde de çeşitli bilgisayar tasarımları oluşturmuştu. Ancak o yapıların hiçbiri, Nvidia RTX 3070 kartlı kasa kadar gerçekçi ve ilgi çekici değildi. Oyunsever, çalışmalarına devam edip yeni projeler geliştiriceğini belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.