DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Bir Ahtapot Paul Olmasa da… Bir Süper Bilgisayar, EURO 2020 Şampiyonluk Tahminini Açıkladı

06.07.2021
A+
A-

Bir süper bilgisayar, son bir aydır futbolseverlerin bir numaralı gündemini oluşturan EURO 2020 ile ilgili tahminde bulundu. Mevcut tüm koşulları algoritmalarla işleyen süper bilgisayar, yarı finale kalmayı başaran 4 takımdan hangisinin şampiyon olacağını tahmin etti. Süper bilgisayarın yaptığı tahmin, pek de şaşırtıcı değilmiş gibi görünüyor.

EURO 2020 turnuvasının yarı finalinde, İtalya ile İspanya ve İngiltere ile de Danimarka arasında karşılaşmalar düzenlenecek. Süper bilgisayara işlenen algoritma, bu yarı final karşılaşmalarının kazananlarının İtalya ile İngiltere olacağını tahmin ediyor. Yani bugün İspanya, yarın da Danimarka yenilecek. Peki şampiyon kim olacak?

Süper bilgisayara göre EURO 2020’nin şampiyonu İtalya olacak

İtalya

Süper bilgisayarın yaptığı tahminlere göre İtalya ile İngiltere arasında gerçekleştirilecek final karşılaşmasının kazananı, yüzde 39,1’lik oran ile İtalya olacak. Süper bilgisayarın İngiltere’ye verdiği kazanma oranı ise yüzde 29,2. Buna göre 11 Temmuz‘da gerçekleştirilecek final karşılaşmasından gülen taraf, İtalyanlar olacak.

Şampiyonu tahmin eden süper bilgisayar, İspanya ile Danimarka için de şampiyonluk oranını tahmin etti. Bu tahmine göre İspanya’nın EURO 2020’nin şampiyonu olma olasılığı, yüzde 23,1. Danimarka içinse bu tahmin, yüzde 8,6. Yani süper bilgisayara göre Danimarka’nın şampiyon olma olasılığı yok denecek kadar. Peki sizin EURO 2020 favoriniz kim? Size göre hangi takım şampiyon olacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.