DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Bingöl’de artçı depremler sürüyor!

15.06.2020
A+
A-

Uyruk Gazetesi’nin haberine tarafından Bakanlığın Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremin ardındaki ikisi 4 üzeri 90 artçı yer sarsıntısı meydana geldiği açıklama edildi.

Açıklamada, Bingöl’de 17 kişinin depremden etkilendiği, 1 emniyet korucusunun şehit olduğu, Erzurum’da 4 kişinin etkilendiği, tedavisi tamamlanan 3 kişinin taburcu edildiği, 18 kişinin tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

Hasarın yoğunlaştığı Dinarbey, Elmalı, Kaynarpınar köylerinde enkaz aşağıda yurttaş bulunmadığı açıklama edilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

“Ekiplerimiz kadar tarama çalışmaları devam etmektedir. Bingöl İl merkezinde herhangi bir facia ya da yaralanma olayı meydana gelmemiştir. Yedisu ilçesinde Elmalı, Kaynarpınar ve Dinarbey köylerinde 8 vatandaşımız göçük altından çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 1 emniyet korucusu yaralanmış, 1 emniyet korucusu şehit olmuştur. Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ambulansla hastaneye sevk edilmiştir.”

Erzurum’un Çat ilçesinde deprem sebebiyle Söbeçayır Mahallesi Dorabi mezrasında hafif yaralanan 4 kişinin hastaneye sevk edildiği, 9 ağıl ve 12 evde zarar meydana geldiği aktarılan açıklamada, “Hınıs ve Varto’da herhangi bir hasar olmadığı bilgisi alınmıştır. Bingöl İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda AFAD, UMKE, 112 Ivedi, İtfaiye, Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Bölgeye toplam 94 araç ile 801 personel sevk edilmiştir.” ifadesine yer verildi.

ÇEVRE İLLER TEYAKKUZ HALİNDE

Zelzele bölgesine mobil koordinasyon tırı, 20 ambulans, 12 UMKE aracı, mobil komuta arabulucu, ivedi müdahale ünitesi ve lojistik vasıta sevk edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Siirt, Mardin, Batman, Ağrı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığına ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığına ait 2 helikopter teyakkuzda bekletilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı kadar güvenlik tedbirleri, çadır kurma ve yardım faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla 2 tabur (487 personel) görevlendirildi. Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir negatif durumun olmadığı bildirilmiştir. Enerji Bakanlığından alınan bilgilere tarafından herhangi bir enerji kesintisi olmamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgilere tarafından Türk Telekomun değişmez şebekesinde ve servislerinde herhangi bir olumsuz şart veya kesinti bulunmamaktadır. 7 mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir.”

Açıklamada, barınma ihtiyacının karşılanması nedeniyle Bingöl’e 1242 çadır, 3248 yatak, 3300 battaniye, 3300 yastık çarşaf seti ile 2052 mutfak seti sevk edildiği aktarıldı.

Erzurum’un Çat ilçesine 240 çadır, 105 battaniye gönderildiği belirli açıklamada, “Türk Kızılay kadar 3 bin şahsiyet sıcak yemek yemek, 150 çadır, 1500 battaniye, 292 yatak, 6 genel kasıt çadırı ile 65 personel ve 20 vasıta durum bölgesine sevk edilmiştir. Psikososyal destek çalışmaları zarfında Bingöl Aile, Egzersiz ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 16 personel olay bölgesine sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir.” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.