DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde yer sarsıntısı

14.06.2020
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre Bingöl’ün Karlıova ilçesinde saat 17.24’te yerin 5 km derinliğinde 5.7 büyüklüğünde bir yer sarsıntısı meydana geldi. Zelzele; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

AFAD da, saat 17.24’te merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Jandarma kadar köy tarama çalışmalarının devam ettiği, tedbiren Erzurum ve Diyarbakır’dan arama kurtarma ve UMKE ekiplerinin yönlendirildiği bildirildi. AFAD’dan yapılan bir diğer açıklamada da, “Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir negatif durumun olmadığı belirlenmiştir” denildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci “Bir karakolda gözetleme kulesi yıldı 3 kişi yaralandı. Demin can kaybı bilgisi yok” bilgisini verdi. Vali Ekinci, “Şu an itibariyle Karlıova ve Yedisu ilçeleri arasında Kaynarpınar köyünde depremi yaşadık. İki emniyet kulemiz çöktü. 3 arkadaşmız yaralandı. Bir korucumuz göçük aşağıda. Bölgedeki iki köyde 10 evimiz çöktü” diye konuştu.

Vatandaşlar, depremin yarattığı korkuyla sokaklara çıktı. İlk bilgilere göre, depremde toplam 9 birey yaralandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöle gidecek.

ASILZADE: “NÖBET KULÜBESİ YIKILDI, 1 KORUCU GÖÇÜK ALTINDA, 2’Sİ YARALI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin arkasında yaptığı açıklamada, “Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye takriben Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi harap, 1 Emniyet Korucumuz göçük aşağıda kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da “Ekiplerimiz bölgeye sevk edildi, süreci yakından peşine düşüp takip ediyoruz” dedi.

Kandilli Rasathanesi saat 18.09’da da Karlıova’da 4.7 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini bildirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.