DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Bill Gates ve Melinda Gates dev serveti nasıl paylaşacak?

05.05.2021
A+
A-

Takvim Gazetesi’nin haberine göre boşanacaklarını açıklayan dünyaca ünlü çiftin bu sürpriz haberi üzerine herkesin aklına tek bir soru geldi: “146 milyar dolarlık servet, tahmin bile edilemez değeri sahip mülkler, paha biçilemez sanat koleksiyonu, arabalar ve jetler nasıl paylaştırılacak?”

Hayırseverlik faaliyetlerinin devamında işbirliği yapacaklarını vurgulayan ikili, çok merak edilen bu konuyla ilgili yorumsuz kaldı. Kimileri ikilinin evlilik yoluyla edinilen tüm varlıkların evlilik öncesi anlaşmada aksi belirtilmedikçe yarı yarıya bölündüğü Washington eyaletinde yaşamasından dolayı tüm servetin ikili arasında eşit bölüneceğini iddia etti.

EN PAHALI İKİNCİ BOŞANMA

Ancak çiftin basın sözcüleri, bu iddiayı doğrulamadı. Microsoft Corp.’un kurucu ortağı 65 yaşındaki Bill Gates ile 56 yaşındaki eşi Melinda Gates çiftinin boşanma kararı, dünyanın en zenginleri arasında son yıllardaki ikinci şok boşanma olarak dikkat çekti. 201 milyar dolarlık serveti bulunan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve MacKenzie Scott 2019’da ayrılıklarını duyurmuş ve boşanma sonucu çiftin Amazon’daki hisseleri bölünmüştü. Scott, Amazon’un yüzde 4 hissesi yani yaklaşık 38 milyar dolarlık tazminat alarak dünyanın en zenginleri listesine girmişti. Öte yandan günde 1 milyon dolar harcarsa bile servetini harcaması yaklaşık 400 yılını alacak olan Bill Gates, boşanma avukatı olarak da 97 yaşındaki milyarder arkadaşı Charlie T Munger’ı tuttu.

KRALİYETTEN DAHA ZENGİN

Bill Gates, asıl servetini Paul Allen ile kurduğu Microsoft’a borçlu. 2019’da şirketin sadece yüzde 1.3’üne sahip olan Gates’in serveti net serveti, Lüksemburg, Estonya ve Bolivya’nın toplam gayri safi yurt içi hasılasından daha fazla! Gates, İngiliz monarşisinden de yaklaşık yüzde 66 daha zengin.

Jennifer, Phoebe ve Rory Gates adında 3 çocukları olan ünlü çiftin, ailece yaşamayı tercih ettikleri evleri Washington’daki 125 milyon dolarlık ‘Xanadu 2.0’ isimli göl evi…

1987’DE TANIŞTILAR 1994’TE EVLENDİLER

O zamanki adıyla Melinda French, 1987 yılında Microsoft’ta multimedya ürünleri geliştirirken Bill Gates ile tanıştı. 1994 yılında Hawaii’ye bağlı adalardan Lanai’de bir golf sahasında evlenen çiftin tam 27 yıl süren aşk hikayesinde mutsuz sona gelindi…

Resmi evraklara göre; davayı Melinda Gates’in ‘evliliğin telafi edilemez şekilde bozulması’ sebebiyle açtığı ve nafaka istemediği öğrenildi.

Gates, Winslow Homer’in 36 Milyon Dolarlık ‘Büyük Bankalarda Kayıp’ tablosunun sahibi.

30 milyon dolarlık Leonardo da Vinci koleksiyonu bulunuyor.

Gates’in 65 milyon dolarlık iki Gulfstream G650ER jeti, 19 milyon dolarlık iki Bombardier Challen ger 350 jeti, bir deniz uçağı ve çok sayıda helikopteri var.

En az 30 otomobili olduğu bilinen Bill Gates’in en sevdiği araba markasından biri de Porsche…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.