DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Bill Gates, Koronavirüs Aşılarının Dağıtılacağı Tarihi Açıkladı: 2021 Şubat

23.11.2020
A+
A-

Dünyanın dört bir yanında bilim insanlarının koronavirüsle mücadelesi devam ederken yazılım devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates, gündeme dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CNN’e konuşan milyarder isim, COVID-19 aşılarının “neredeyse tümünün” işe yarayacağını ve etkili olacağını söyledi.

Halihazırda Pfizer ve Moderna’nın aşılarının şirket verilerine göre etkili olduğu görüldü ve Gates, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Novavax’ın aşılarının da yakında benzer başarılara sahip olmasını beklediğini söyledi. Gates, konu hakkındaki açıklamasında “Şubat ayına kadar hepsinin çok etkili ve güvenli olduğunu kanıtlayacağı konusunda iyimserim” ifadelerini kullandı.

Gates’e göre vaka sayılarındaki artış önümüzdeki şubat ayına kadar devam edecek:

Bill Gates

Son birkaç haftada vaka sayılarında büyük artışın görüldüğü ABD hakkında da yorumda bulunan Gates, günlük enfeksiyon sayısının artmaya devam etmesini beklediğini ve kış boyunca her gün 2.000’den fazla insanın virüs nedeniyle hayatını kaybedebileceğini belirtti.

Amerikalılara maske takmaları ve halk sağlığı uygulamaları konusunda akıllı olmaları gerektiği tavsiyesinde bulunan 65 yaşındaki milyarder isim, “[Vaka sayıları] hâlâ tırmanıyor ve bu tırmanışın tam olarak şubat ayı boyunca devam etmesi bekleniyor. Ve bu kış döneminde muhtemelen 2 binden fazla ölümün gerçekleşeceği yer burası. ABD” dedi.

COVID-19 aşı

İnsanlara etkili bir aşı sunmanın ve insanların çoğunun bu aşıyı yaptırmasını sağlamanın kendi zorlukları olacağını ifade eden Gates, ABD’deki lojistik kısmının da biraz karışık olduğunu ancak bu sorunların çözüleceği konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Gates, “Bence erkenden katılan yeterince insan olacak, insanlar güvenlik konusunda daha da fazla kanıt görecekler ve zamanla, hastalığın yayılmasını durdurmak için ihtiyacımız olan %70+ seviyeye ulaşacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.