DOLAR 32,5044
EURO 34,6362
ALTIN 2.480,03
BIST 9.616,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü’den ‘ikinci dalga’ açıklaması

13.05.2020
A+
A-

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Veciz, Habertürk TV’de Ebru Sonsuz’nin sunduğu “Para Gündem” programına katıldı.

Prof. Kısa Ve Öz, Corona virüsü salgınından ikinci dalga yaşanma ihtimaliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“İkinci dalga riski var, tüm dünya bunu konuşuyor. Lakin bizdeki ya da Rusya’daki durum ayrı. Biz az önce birinci dalgayı atlatamadık. Bizim şu lahza riskimiz daha ziyade birinci dalgada bir geç kalma, duraklama, veya geriye dönüş olabilir mi?… Rusya’da ve Avrupa’da da şart böyle.

‘ALDIĞIMIZ ÖNLEMLERİN İŞE YARADIĞINI GÖRDÜK’

Güney Kore, Singapur, Çin, birinci dalgayı büyük oranda teftiş altına alıp bitirdiler. Acilen onlarda ikinci dalga korkusu var. Ama şunu söylemekte fayda var. İkinci dalganın birinci dalga değin ürkütücü olacağını sanmıyorum. Çünkü biz virüsü aşina ve virüs karşısında daha deneyimliyiz, daha güçlüyüz. Aldığımız önlemlerin işe yaradığını gördük.

Ancak etkili bir aşı bulununcaya kadar virüs defalarca bir yerlerde olacak ve bizi korkutma etmeye devam edecek. İkinci dalga korkusu defalarca olacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.