DOLAR 32,2997
EURO 34,8015
ALTIN 2.407,28
BIST 10.252,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Bilim Kurulu Üyesi ‘Kurban Bayramı’ için Uyardı

21.07.2020
A+
A-

Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni tip Coronavirüs salgını nedeniyle Kurban Bayramı öncesinde uyarılarda bulundu.

BU BAYRAM EVDE KALALIM

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte tedbirlerin devam etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Selma Metintaş, ‘Gelin, ev ziyaretlerini bu bayram da yapmayalım. Yakınlarımızı telefonla arayıp hallerini ve hatırlarını soralım. Ev ziyareti yapmazsak çok daha iyi. Anne ve babalarımız bizim canlarımız ancak onlar Coronavirüs için riskteler. Belki sosyal mesafeyi açık alanlarda koruyup, görüşebiliriz. Bunu da el öpmeden, el sıkmadan, maskelerimizle yapmalıyız. Bayram ikramında da bulunulmamalı. Sadece kolonya dökerek açık alanda çok kısa süreli bir ziyaret yapabiliriz’ açıklamasında bulundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi de olan Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, üniversitenin Eğitim Fakültesince çevrim içi düzenlenen etkinliğe katılarak, ‘Pandeminin Seyri ve Toplumsal Yansımaları’ adlı söyleşide, salgının genel durumu hakkında detayları anlattı.

BAYRAMI SANAL ALEME TAŞIMALIYIZ

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ‘Ulusal bir kısıtlama gelir mi?’ konusunda henüz bir bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Metintaş, ‘Bireysel olarak Kurban Bayramı’nda yapmamız gerekenler var. Gelin, ev ziyaretlerini bu bayramda yapmayalım. Yakınlarımızı telefonla arayıp hallerini ve hatırlarını soralım. Ev ziyareti yapmazsak çok daha iyi. Anne ve babalarımız bizim canlarımız ancak onlar Coronavirüs için riskteler. Belki sosyal mesafeyi açık alanlarda koruyup, görüşebiliriz. Bunu da el öpmeden, el sıkmadan, maskelerimizle yapmalıyız. Bayram ikramında da bulunulmamalı. Sadece kolonya dökerek açık alanda çok kısa süreli bir ziyaret yapabiliriz. Aklımız hep büyüklerimizde olsun. Riskli gruplar için bayramı sanal aleme taşımalıyız.’ dedi.

ET DAĞITIRKEN ELDİVEN KULLANIN

Prof. Dr. Metintaş, bayramda yapılacak olan mezarlık ziyaretlerinde de kalabalık oluşturulmaması gerektiğine dikkati çekti. Ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara bayram namazına gitmemesi gerektiğini tavsiye eden Metintaş, ‘Evde namazlarını kılabilirler. Bireysel seccade ve maskeyle gidilen namazın ardından hemen eve dönülmesi gerekiyor’ şeklinde konuştu.

Kurban kesim alanlarında oluşabilecek kalabalığı önlemek için belediyelere görevler düştüğünü anlatan Metintaş, ‘Et dağıtımında eldiven kullanmak gerekiyor. Bu sırada maske kullanılarak sosyal mesafeye uyulması önemli’ şeklinde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Kurban Bayramı'nda Kısıtlama Olacak mı? Bilim Kurulu Açıkladı

Kurban Bayramı’nda Kısıtlama Olacak mı? Bilim Kurulu Açıkladı

Coronavirüs’te Mutlu Eden Gelişme

Coronavirüs’te Mutlu Eden Gelişme

Coronavirüs Bağışıklığı Yok Ediyor

Coronavirüs Bağışıklığı Yok Ediyor

DSÖ'den Kritik Coronavirüs Açıklaması

DSÖ’den Kritik Coronavirüs Açıklaması

İLİşKİLİ GALERİLER Taze Et Tüketmeyin! Kurban Bayramına Özel Tüyolar

Taze Et Tüketmeyin! Kurban Bayramına Özel Tüyolar

Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

Gökhan Özoğuz: Salgın Bitene Kadar Konser Yapmayacağız

Gökhan Özoğuz: Salgın Bitene Kadar Konser Yapmayacağız

Ferhat Göçer: Pandemi Döneminde Çok Değiştim

Ferhat Göçer: Pandemi Döneminde Çok Değiştim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.