DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Bilim kurgu temalı animasyon dizileri Meraklısı için bilim kurgu animasyon önerilerimizle karşınızdayız. İşte yetişkinler için çizgi dizi …

20.08.2020
A+
A-

Eğer bilim kurguya merakınız var ama nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, başlangıç için bilim kurgu temalı çizgi diziler ve animasyonlar merakınızı cezbedebilir. Listelerimize, bilim kurgu temalı animeler, diziler ve filmler olarak devam edeceğiz.

Teknolojiye yön veren bilim kurgu filmleri

Günümüzde kullandığımız bir çok teknoloji bilim kurgu filmleri ile karşımıza çıktı. Sizler için bu filmleri ve dizileri bir araya getirdik.

Futurama 1999 – 2013 IMDb 8,4

Futurama, bilim kurgu temalı çizgi diziler arasında gelecekle dalga geçen ve geleceğin pek de beklenmeye değmeyecek olduğunu ortaya koymaya çalışan bir yapım. Komedi unsurlarıyla bezenen çizgi dizi, tembel bir pizza dağıtıcısı olan Fry’ın yanlışlıkla 1999 yılının yılbaşında dondurulup tam 1000 yıl sonra yani 2999 yılının yılbaşında uyanmasıyla başlıyor.

Ana karakterin geldiği bu yeni dünya çoktan uzaylı ve insanların bir arada yaşadığı bir gelecekte geçmektedir. Simpsonlar’ın yapımcısı Matt Groening tarafından hayata geçirilen bu çizgi dizi, karakter tasarımı ve hikaye anlatımı olarak da Simpsonlar’ı andırıyor.

Dizide bol bol sistem eleştirisi, robot karakterlerin yarattığı durum komedileri ve geleceğin trajikomik yapısı ile karşı karşıya kalıyoruz. Yani Simpsonlar’ı seviyor ve bilim kurgu temalı animasyon izlemeye de meraklıysanız, yetişkinler için çizgi dizi kategorisinde yer alan Futurama başlangıç için eğlenceli bir seçenek.

Rick and Morty 2013 – Devam ediyor IMDb 9,2

Böyle bir liste yapıp, Rick and Morty gibi bir fenomenden bahsetmemek olmaz. Aslında bilim kurgu ve uzay temalı çizgi dizilere merakınız varsa eminiz bu seriyi kaçırmadan izliyorsunuzdur. Biz yine de izlememiş olanlar için diziyi spoiler vermeden anlatmaya çalışalım.

Dizi adından da anlaşılacağı üzere Rick ve torunu Morty’nin maceralarına odaklanıyor. Yıllardır kayıp olan Rick, bir anda yeniden ortaya çıkar ve torunu Morty ile tanışır. Morty ise biraz saf ve aynı zamanda Rick’in tüm yönlendirmelerine açık bir karakter.

 

 

Rick için tam anlamıyla çılgın profesör diyebiliriz. Hem saçları hem de dünyanın ve evrenin tüm sırlarına vakıf olmuş tavırları nedeniyle bu absürt ikili günümüzün en çok sevilen çizgi dizi kahramanları. Ufo benzeri uzay gemisi, hayal gücünün sınırlarında dolaşan gezegen tasvirleri ile Rick and Morty, şiddet ve cinsellik barındıran sahnelere de yer veren bir yetişkinler için üretilmiş bir çizgi dizi. Eğer biraz kafanızı dağıtmak ve bilim kurgu merakınız da gidermek istiyorsanız, bilim kurgu temalı animasyon seçenekleri arasında Rick and Morty iyi bir seçenek.

1 2 3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.