DOLAR 32,2643
EURO 35,0714
ALTIN 2.467,29
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bilim insanları açıkladı: Güneş kilitlenmesi gerçekleşti Bilim adamları, Güneş’in dağıtılmış doğa olaylarını tetikleyecek şekilde kilitlendiğini açıkladı. Peki …

18.05.2020
A+
A-

Bilim insanları uzayın en kayda değer yıldızlarından biri olan Güneş’in derhal en düşük enerji döneminde olduğunu açıkladı. Asgari enerji dönemi, Güneş’in üzerindeki enerji aktivitelerinin kayda değer ölçüde düştüğü anlamına geliyor.

Astronom Dr. Tony Phillips solar enerjinin derinlerde, minimum seviyede devam ettiğini dile getirirdi. Açıklamasında keza Güneş lekesi sayısının, geçen yüzyılın asgari seviyelerinden biri olduğunu belirtti. Manyetik alanının zayıflaması, Güneş sistemine ekstra kozmik ışınların yayılmasına neden oluyor.

Oluşan fazla kozmik ışınlar astronotlar ve hava yolcuları için sağlık durumu tehlikesi oluşturuyor. doğrudan doğruya Dünya’nın üstteki atmosferinin elektro-kimyasını etkiliyor ve yıldırımın tetiklenmesine de neden oluyor.

NASA bilim adamları 1790-1830 yılları aralarında gerçekleşen Dalton En Az’un tekrarlanabileceğinden korkuyor. Dalton En Düşük dondurucu hava, ürün kaybı, kıtlık ve güçlü volkanik patlama dönemlerine yol açıyor.

Dalton En Az döneminde sıcaklıklar 20 sene her tarafında 2 santigrat dereceye düşmüş, dünya gıda üretimini yıkılmış etmişti. 10 Nisan 1815’te 2 bin yılın ikinci en büyük volkanik patlaması Endonezya’daki Tambora Dağı‘nda gerçekleşti ve asgari 71 bin insan hayatını kaybetti. Hem 1816 yılı Temmuz ayında kar yağması bu yılın “Yazsız Yıl” (Eighteen Hundred and Froze To Death) olarak adlandırılmasına niçin oldu.

Güneş kilitlenmesi olayının ne değin süreceği demin varsayım edilemiyor oysa bilim insanları bu kilitlenmenin uzun sürmesinden endişe ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.