BİGE 2. Yılında Kadın STEM Girişimini Yükseltiyor: Hackathon ve Hızlandırma Programı Başarıyla Öne Çıkıyor
BİGE 2. yılında kadın STEM girişimini güçlendiriyor: Hackathon ve hızlandırma programı başarıyla öne çıkıyor.
Ulusal kalkınmaya katkı hedefiyle kız öğrencilerin STEM alanlarında kendilerini geliştirmelerini ve girişimcilik ekosistemine adım atmalarını amaçlayan Halkbank BİGE projesi, ikinci yılında da büyük ilgi gördü. Geleceğin teknoloji liderleri için yürütülen bu iş birliği kapsamında Habitat Derneği ile birlikte gerçekleştirilen Hackathon’a Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen 71 ilden ve yurt dışındaki Türk öğrencilerden oluşan toplam 562 ekip başvurdu. Ön elemeyi geçen 46 kız öğrenciden oluşan 20 takım, Hackathon’a katılmaya hak kazandı.
27-28 Haziran günlerinde İstanbul’da düzenlenen etkinlikte, takımlar yapay zekâdan iklim krizi gibi küresel ve toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretmek için yarıştı. 48 saatlik maratonun sonunda, jüri tarafından en üst sıralarda yer alan 10 takım, Hızlandırma Programı için davet edildi.
Etkinliğin kapanışında Halkbank Genel Müdürü Recep Süleyman Özdil, kız çocuklarının bilim ve teknolojiyle buluşmasına verdikleri önemi vurguladı. Fırsat eşitliğini destekleyen projelere özenle yatırım yaptıklarını söyleyen Özdil, “Güçlü toplum ancak güçlü kadınlarla mümkün; BİGE ile her yıl daha çok genç kızı bilim, teknoloji ve girişimcilik yolculuklarına eşlik ediyoruz.” diyerek sözlerini pekiştirdi.
Programın ilerleyen aşamalarında İki aylık Hızlandırma Programı sonrası büyük finaller ve ödüller için hazırlıklar sürüyor. 1 Temmuz’da başlayacak hızlandırma süreci, 10 takıma iki ay boyunca iş fikirlerini geliştirme imkanı verecek. Final Demo Day ise 26 Eylül tarihinde Halkbank Kuleleri’nde gerçekleştirilecek. Dereceye giren ilk üç takım, projelerini hayata geçirebilmek üzere nakdi destek kazanacak. Ayrıca başarılı ekipler, Generation Unlimited ve Entrepreneurship World Cup gibi uluslararası genç girişimcilik programlarına başvuru yönlendirmesiyle kariyerlerini güçlendirme şansı elde edecek.