DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Beyaz yakalı hackerlar yarıştı

01.11.2019
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımıyla düzenlenen etkinlikte yarışmacılar, CTF için özel olarak hazırlanan siber ortamda; kriptoloji, tersine mühendislik, web ve mobil uygulamalar gibi konularda kasıtlı olarak yaratılan sistem açıklarını bulmak için mücadele ettiler. Profesyonellerin, öğrencilerin ve teknoloji meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sunuculuğu ise bilişim sektörünün yakından tanıdığı isim Serdar Kuzuloğlu üstlendi.

Türkiye’nin 86 farklı üniversitesinden 197 takımın katıldığı yarışmada, 50 takımın yer aldığı final ile kazanan belli oldu. Birinci takım 25 bin TL’nin, ikinci takım 20 bin TL’nin ve üçüncü takım 15 bin TL’nin sahibi oldu.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir etkinlikte yaptığı konuşmada CTF’yi önemsediğinin altını çizerek, CTF’nin yarattığı etkinin ülkemiz adına değerli olduğunu belirtti.

STM Genel Müdürü Murat İkinci ise “CTF ile 5. yılımızda 400’ü aşkın takıma ve 1500’e yakın yarışmacıya ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugün tanıttığımız kitle tabanlı zafiyet avcılığı platformumuz Bugshield ile de STM’nin siber güvenlik alanındaki bütüncül çözümlerine bir yenisini daha ekledik. STM olarak yenilikçi teknolojiler geliştirmek üzere ülkemiz için çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

Bugshield tanıtıldı

STM, aynı gün bütünleşik bir yaklaşımla ele aldığı siber güvenlik ürünlerinin en yenisi olan Bugshield platformunu ilk kez kamuoyuna tanıttı. Sürekli sızma testi metodolojisi ile istismar edilebilir siber güvenlik açıklarını bulma ve anlık raporlama hizmetleriyle öne çıkan ürün, kurum kaynaklarının korunması ve siber saldırganlardan önce hızlı aksiyon alınması adına kritik bir çözüm sunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.