DOLAR 32,2000
EURO 34,9868
ALTIN 2.514,94
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Besinleri Saklarken Dikkatli Olun

06.08.2020
A+
A-

Özellikle diyabet hastaları ve insülin direnci olan reaktif hipoglisemi tanısı konmuş hastaların, mutlaka doğal şeker kaynağı olan meyveleri yanında taşımaları ve ara öğünlerini saatine uygun tüketmeleri gerekir. Besinleri soğuk tutan ve bozulmasına engel olan termos çantalarımız bu açıdan hayat kurtarıcı bir özelliğe sahiptir.

CAM KAPLARI TERCİH EDİN

Saklama koşulları kadar sakladığınız kaplarda önemlidir. Kapların çok yüksek ısı ile temas etmemesi ve özellikle pişmiş yemekleri saklamak için plastik kapların kullanılmaması gerekir.

Cam kaplar, asit ve alkaliden etkilenmediği için hem saklama, hem de pişirme kabı olarak kullanılmak için tercih edilmelidir. Ayrıca cam kaplar, mikrodalga fırınlar için de sağlıklı bir seçim olacaktır. yemeğinizi doğrudan cam kabı ile mikrodalga fırına atabilirsiniz. Cam kapları kullanırken, yiyecekleri düşük ısıda pişirmelisiniz. Özellikle sıvı yiyecekler, yoğurt, süt, pekmez ve pişmiş yemekler için de cam kaplar kullanılmalıdır.

Yaz aylarında buzdolabının çok doldurulmamasında ve iç sıcaklığının 0 ile -4 derece arasında, derin dondurucunun ise -18 derece olması etkili olacaktır. Sütü mutlaka buzdolabının iç raflarında saklamalı ve üç gün içinde tüketmelisiniz. Dolap kapağında saklanan şeyler, kapağı her açtığınızda sıcak havayla temas eder ve daha çabuk bozulabilir.

TEKRAR DONDURMAYIN

Dondurma derin dondurucuda 2-4 ay süreyle taze kalabilmektedir. Yoğurt satın aldıktan sonra en fazla 7 gün içinde tüketilmelidir. Tereyağını hava almayacak şekilde sıkıca streç filme sardıktan sonra buzdolabında 1 ay, derin dondurucuda 6 ay boyunca bozulmadan saklamak mümkündür.

Çözülmüş olan bir yiyeceği tekrar dondurmamanız gerekir. Tahıl, baklagiller ve kuru besinler kuru ve serin ortamda saklanması önemlidir. Sebze ve meyveler buzdolabında ayrı raflarda olmalıdır, birbirlerine değdiklerinde çabuk bozulma riski görülür. Sarımsak, soğan, domates, patates, avokado, muz, elma, kavun gibi besinler oda sıcaklığında saklanmaya özen gösterilmelidir.

KIYMAYI KAVURARAK SAKLAYIN

Alışveriş yaptığınız sırada en son et satın alın. Etleri buzdolabının en soğuk kısmında 2 ile 4 derece arasında olarak saklayın. Eğer eti aldıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeyecekseniz et paketini bir kez de alüminyum folyoya (et alüminyum folyo ile temas etmemeli) sararak derin dondurucuya koyun ve üzerine paketlediğiniz tarihi yazabilirsin.

Aldığınız kıymanın tamamını tüketemeyecekseniz, kavurup küçük kaplara bölerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay süreye kadar saklanabilir. Et, tavuk ve balık ayrı paketlerde ya da kaplarda saklanmalı; bir-iki gün içinde tüketilmeyecekse yassı bir şekilde paketlenmiş olarak dondurucuya konulmalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Maydanozu Dolapta Saklamak İçin Püf Noktaları

Maydanozu Dolapta Saklamak İçin Püf Noktaları

Coronavirüs Döneminde Besinlerin Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Coronavirüs Döneminde Besinlerin Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Bu Besinlerin Tüketimine Dikkat!

Bu Besinlerin Tüketimine Dikkat!

Urmu Dutunun Fiyatı Altın ile Yarışıyor

Urmu Dutunun Fiyatı Altın ile Yarışıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Yumurtaları Buzdolabında Saklamazsak Ne Olur?

Yumurtaları Buzdolabında Saklamazsak Ne Olur?

Bazı Besinleri Neden Fazla Tüketiriz?

Bazı Besinleri Neden Fazla Tüketiriz?

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Bu Besinleri Sakın Yıkamayın!

Bu Besin 30 Farklı Hastalığa Sebep Oluyor

Bu Besin 30 Farklı Hastalığa Sebep Oluyor

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.