DOLAR 32,3636
EURO 34,7935
ALTIN 2.400,67
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Besinler Hakkında Hiç Bilmediğiniz Teferruat

27.06.2020
A+
A-

Çoğu vakit yiyip geçiyoruz lakin bir takım yiyecekler zannettiğimizden daha garip. Bu özelliklerin bazıları insanları şaşırtabilir.  Mesela acı biberin ağzınızı yakmadığını ya da genelde herkesin kullandığı sebzenin Wi-Fi sinyallerini emip yansıtabildiğini söylesek? Bu besinlerin hiç bilmediğiniz bilgileri sizi de çok şaşırtacak.

SOMON

Genellikle herkesin tükettiği somon oldukça yararlıdır. Herkes somonun renginin pembe olduğunu zanneder fakat çiftlikte yetiştirilen somonların etleri beyazdır. Çiftlikte yetişen somonu beslerken yemlerine karotenoid denen ve bitkilerden elde edilmiş bir boyar madde eklenir. Lakin doğal somon bol karides yediği için rengi pembedir.

MUZ

Yediğiniz her muzun bir klon olduğunu biliyor musunuz? Dünya geneline bakıldığında 1000 ayrı muz türü oluğunu söyleyebiliriz. Bugün her öğünümüze ilave ettiğimiz o sarı renkli meyve gerçekten Cavendish türünün genetik klonları durumundadır. Bu muz türü diğer çeşitlerine tarafından çekirdeksiz ve daha dayanıklıdır. Çekirdeği olmadığı için de klonlanmak zorundadır.

PATATES

Patatesler içerdikleri yüksek miktarda su doğruca ve yapılarında bulunan kimyasal maddelerden dolayı, tıpatıp halk gibi kablosuz internet sinyallerini emip yansıtabilirler.

YEŞİL ACI SOS

Suşiyle birlikte yenilen yeşil acı sosun wasabi olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında büyük ihtimalle içine yeşil yiyecek boyası eklenmiş yaban turpu yiyorsunuz. Gerçek wasabi’nin kilogramı 160 dolardan satılır ve sadece çok lüks Japon restoranlarında bu sos servis edilir.

İLİşKİLİ HABERLER D Vitamini Alımını Hızlandıran Besinler

D Vitamini Alımını Hızlandıran Besinler

Bu Besinler Saçlardaki Beyazları Yok Ediyor

Bu Besinler Saçlardaki Beyazları Yok Ediyor

Yenidoğan Bebeklere Bu Besinleri Kesinlikle Vermeyin

Yenidoğan Bebeklere Bu Besinleri Muhakkak Vermeyin

Yaşlılığı Engelleyen Besinler

Yaşlılığı Engelleyen Besinler

İLİşKİLİ GALERİLER Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Kadınların Beslenmesinde Mutlaka Bulundurması Gereken 5 Renk

Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Moralinizi Yükseltecek Gıda Önerileri

Vücutta Yağ Yapan 5 Beslenme Hatası

Vücutta Yağ Yapan 5 Gıda Hatası

Kan Grubuna Göre Beslenmek Mümkün Mü?

Kan Grubuna Tarafından Beslemek Olası Mü?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.