DOLAR 32,4938
EURO 34,7574
ALTIN 2.438,54
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Beş çocuk annesi ve çalışan bir kadın olduğum için kendimi suçlu hissetmiyorum

21.10.2018
A+
A-

Bu konferansa ev sahipliği yapmayı neden istediniz?

– Kadın sağlığıyla ilgili birçok konu hala dünyada birçok yerde tabu olarak değerlendiriliyor. Birçok ülkede hâlâ kızlar jinekoloğa gitmiyor ya da kendi doğalarıyla ilgili konuları konuşmaktan utanıyor. Zirvede bu konulara değineceğiz. Bu konuda çalışan aktivistlerin, politika üretenlerin, BM temsilcilerinin ve tüm dünyadan hükümet temsilcilerinin katılımıyla bu konuyu tam anlamıyla masaya yatırabileceğimizi ve bu konuda bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz.

 Kadın sağlığıyla ilgili en çok hangi konular tabu olarak görülüyor?

– Örneğin kadınlar, hâlâ birçok yerde menstrüasyon döneminde ‘kirli’ olarak değerlendiriliyor.  Ayrıca dünyanın birçok yerinde kadınlar erkeklerden çok daha korunmasız. Birçok kadın kocası tarafından şiddet gördüğünde polise gitmeye çekiniyor. Kadınlar seslerini yükseltmeye çekiniyor ve korkuyor.

Paris’teki ilk ajansımı terk ettim

class=’cf’>

– Çalışan bir anne olarak hep suçlu hissetmem gerekiyormuş gibi hissettim. Ama eğer mutluysam, tatmin olduğum bir iş yapıyorsam, bunların aynı zamanda çocuklarım için de önemli olduğuna ve onlara iyi bir miras bıraktığıma inanıyorum. Ben çalışarak aynı zamanda çocuklarımın geleceğine de yatırım yapıyorum. Suçlu hissetmemi gerektirecek hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü benim eşim de yoğun çalışıyor ancak aynı zamanda çok iyi bir baba. Eşim çalıştığı için kendini suçlu hissetmiyor. İşinin ailesi için çok önemli olduğuna ve ailesi için iyi bir şey yaptığına inanıyor. Aynı şeye ben de kendi işim için inanıyorum.  

Beş çocuk annesi ve çalışan bir kadın olduğum için kendimi suçlu hissetmiyorum

Süpermodel, BM’nin iyi niyet elçilerinden.

EVDE MODA KONUŞMUYORUZ

Hem eşiniz Antonio Arnault, hem de kayınpederiniz Bernard Arnault moda endüstrisinde çok önemli isimler. Kayınpederiniz Louis Vuitton Moet Hennesy grubunun başında ve 60’tan fazla markayı kontrol ediyor. Bu sizi nasıl etkiliyor? Evde hep moda mı konuşuluyor?

– Aslına bakarsanız mümkün olduğunca evde iş konuşmamaya çalışıyoruz. Evde çocuklarla ilgileniyoruz, aile mevzularını konuşuyoruz. Tabii ki bazen moda da konuşuyoruz ve birbirimize işimizde yardımcı oluyoruz ama zamanımızın büyük bölümünü birbirimize, çocuklarımıza, ailemize ve arkadaşlarımıza ayırıyoruz. Aynı şey kayınpederimle olan diyaloglarım için de geçerli, oturup iş konuşmuyoruz. Ama kendisi benim ‘Naked Heart’ (Çıplak Kalp) vakfında yaptıklarımla yakından ilgileniyor.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.