DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Berrin Yoleri ve Arya Su Gülenç Bambaşka Sohbetler’de: Peri masallarından fırlamış gibiydi

Ceyda Düvenci, NTV ekranlarında yayınlanan “Bambaşka Sohbetler” programında ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri ve Piyanist Arya Su Gülenç’i konuk etti. Arya Su Gülenç, piyano derslerine nasıl başladığını anlattı.

09.01.2024
A+
A-

Ceyda Düvenci’nin sunumuyla NTV ekranlarında izleyiciyle buluşan “Bambaşka Sohbetler” programının konuğu ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri ve Piyanist Arya Su Gülenç oldu.

“BEYAZ KUYRUKLU PİYANODAN ÇOK ETKİLENMİŞTİM”

16. Uluslararası Pianale Piyano Yarışması’nda bugüne kadar kazanan en genç piyanist olan Arya Su Gülenç, “Benim babam müzik öğretmeni, ailemde herkes müzikle içli dışlı, herkes seviyor müziği. Ben 6 yaşındayken annem beni bir müzik merkezine götürmüş ve orada aslında akademik kariyerime yardımcı olsun diye bir müzik enstrümanı çalmamı istemişler. Ben de orada gördüğüm beyaz kuyruklu piyanodan çok etkilenmişim. Peri masallarından fırlamış gibi bir şeydi ve ben çok beğendim onu. 6 yaşında da piyano derslerine başladım. Aslında beni yaşıtlarımdan ayıran bir şey yoktu. Hatta babam şey derdi, hep arabada falan müzik açıyormuş ben böyle inanılmaz akor dışı sesler veriyormuşum” dedi.

“SANAT CAMİASINA GENÇLERİMİZİ TANITMAK İSTİYORUZ”

ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri, 8 Ocak’ta gerçekleştirecekleri projeyi şöyle anlattı:

“8 Ocak’ta 21. yüzyılın en önemli keman sanatçısı Maksim Vengerov bizim ilerinin yıldız sanatçıları olacak genç sanatçılarımızla sahneye çıkacak, onlarla performans sergileyecekler. Dolayısıyla biz de heyecanla 8 Ocak’ın gerçekleşmesini bekliyoruz. Genç sanatçılarımızı hem sanatseverlerle bir araya getirmek istiyoruz, hem de Maxim Vengerov vasıtasıyla dünya sanat camiasına gençlerimizi tanıtmak istiyoruz. Bizim auditiona seçtiğimiz çok değerli genç sanatçılarımız var. Dolayısıyla bilet alıp gelen izleyiciler tabii ki çocukların eğitimine katkıda bulunmuş olucaklar.”

Yoleri, sözlerine; “Bizim genç sanatçılarımız ortalama 13 yaşına kadar Türkiye’deler. 13 yaşından sonra mutlaka yurt dışında eğitim görmeleri gerekiyor. Yani kendilerini geliştirmek ve tekniklerini geliştirmek için önemli. Dolayısıyla o çocukların yurt dışında kendilerini geliştirmeleri, yarışmalara katılmaları için gerekli kaynak tabii ki de konserlerin gelirlerinden elde ediliyor” diye devam etti.

NTV

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.