DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Berkay: “Maddi imkansızlıklardan konservatuarı bitiremedim”

17.11.2022
A+
A-

Berkay, “Bir arkadaşımın doğum gününe gitar çalıp, şarkı söyleyen bir iki arkadaşımız vardı. Onlar çalıp söyleyince bende onlara eşlik ettim. Ben eşlik edince onlarda çok şaşırdı. Sonra onlarla şarkı söylemeye başladım. Bu şekilde başladım. Sonra ben gitar çalmayı öğrendim ve şarkı söylemeye başladım ve bu şekilde ilerledi. Ben bu işin eğitimini de aldım. İki konservatuar kazandım ama o zamanki maddi imkanlardan okullarımı bitiremedim. O dönem okula ayıracağım zaman bana lükstü çünkü para kazanmak zorundaydım. Zaten okulda okumak içinde para kazanmak zorundaydım. Bunu birlikte denedim ama biraz zorlandım” ifadelerini kullandı.

“Tezgahtarlıkta yaptım, sokakta gazete de sattım!”

Berkay, kariyerine başladığı yıllarda çok zorluklar çektiğini de anlattı.

Berkay; “Çok fazla zorluklar çektim. Üniversiteyi kazandığım yıllarda 3 kişi aynı evde kalıyorduk ama kirayı ödeyemiyorduk. Çok yokluk çektim. Tezgahtarlık yaptım, sokakta gazete de sattım. Yapmadığım iş kalmadı. 4 yıl boyunca her hafta İstanbul’a gelebilmek adına bu tarz işler yapıp, para biriktirip İstanbul’a gelip 1 gün kalabiliyordum. Çünkü param buna yetiyordu. 4 yılım böyle zor geçti.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.