DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Beklenen Gmail özelliği, iOS ile Android’e geldi

01.05.2020
A+
A-

İnternet üzerinden bahşedilen siparişlerde yaşaanan devasa artışı gözünden kaçırmayan Google, bu fırsatı değer biçmek istiyor. Corona virüsü salgını yüzünden değişen kullanıcı alışkanlıkları, arama motoru devinin gündeminde.

Elektronik posta servisi aracılığı ile kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak isteyen ABD’li şirket, masaüstünde yer alan bilgilendirici kartların zeki telefonlarda da olmasını istiyor. Bu kartlar, bahşedilen siparişlerin detaylarını içeriyor.

Bir siparişin kim göre verildiğini ve ilgili siparişin kim tarafından teslim edildiğini gösteren bu kartlar, gerçekleştirilen ödeme işleminin bir özetini kullanıcının ekranına yansıtıyor. Bu sistemin uçak biletleri ve otel rezervasyonları için son derece kullanışlı olduğunu düşünen kullanıcı sayısı oldukça pozitif.

Bilhassa verdiği siparişin durumunu denetlemek isteyen kişiler için oldukça manâlı olan peşine düşüp takip numarası, bu serviste yer alıyor. Buna ek olarak bir sipariş namına elde edilen tasdik e-postaları da bu servisin kapsamı içerisinde yer alıyor.

Gmail sipariş geçmişi

Konu satırının altında ve e-postaların üzerinde yer alacak şekilde konumlandırılacak olan bilgilendirici kartlar, bir sipariş namına gerçekleştirilen işlemleri özetleyecek. Bu Nedenle dağınık bir e-posta görünümü yerine daha düzgün bir dış görünüş elde edilecek.

bundan böyle bir e-postanın tamamını okumaya lüzum kalmayacak. Toplu bir şekilde sunulan manâlı bilgiler, tek seferde elinizin altında olacak. Uçuşlarla ilgili e-postalarda kalkış ve iniş süreleri, seyahat süresi, yolcunun adı, koltuk ve onay numarası gibi ayrıntılar bulunacak.

Demin her firma tarafından desteklenmeyen bu özellik, gün geçtikçe daha fazla firmanın gözüne girebilir. Son olarak mobil kullanıcılar için hazırlanan yeni arayüzün zamanla iOS ya da Android yazılımını kullanan tüm telefonlara yayılması bekleniyor.

Bu uygulamayı nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.