DOLAR 32,3719
EURO 34,6959
ALTIN 2.391,33
BIST 10.164,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Bebeklerde Yürüteç Kullanımı

15.06.2020
A+
A-

Son yıllarda bebek gelişimi konusunda farklı ürünler kullanılıyor. Özellikle onların daha iyi yürümesini sağlayabilmek için seçim edilen yürüteçin ne kadar gerekli olduğu son dönemde en fazla tartışılan konuların başında gelmekte. Bebek sahibi olanlar için bu haberimiz on derece büyük bir siklet taşıyor. Bebeklerde yürüteç kullanımı hakkındaki ayrıntılara göz atın.

Yürüteç Nedir?

Yürüteç, bebeklerin gelişme aşamasında hem çabuk keza de sağlıklı bir biçimde yürüme aktivitesini kazanabilmesi için kullanılan bir aparattır. Çok farklı çoğu model ve türü vardır. Özellikle son yıllarda daha artı seçim edilmeye başlanmıştır. Ama bunun bilinenin aksine fazla da yardımsever ve akla yatkın olmadığını iddia eden birçok bilirkişi dikkat çekiyor. Esas argümanları ise bebeğin kendisine olan güvenini kazanma noktasında birtakım sıkıntıların ortaya çıkabileceğidir.

Bebeklerde Yürütecin Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Bebeklerde yürüteç kullanımı genel olarak 4. ve 7.aylar aralarında laf konusudur. Bunun ortaya koymuş olduğu negatif etkilerin başında vücutta görülecek olan birtakım eğriler ilk sırada yer alır. Yani skolyoz ve kifoz hastalıkları görülür. Bunun nedeni ise yerçekimine karşı olarak bebeğin derhal dik durması gibi bir halin laf konusu olmamasıdır. Bebeklerde yürüteç kullanımı zararları içinde uyarı çeken bir diğer husus ise but deformiteleridir. Bebeklerin zamanından önce yürümesi genelde fazla sık görülen bir durum değildir. Çünkü her daim zorunlu olan maddi şartların hazırlanması şarttır. Bunlar tek başına olur. Motor becerilerin gelişimi çok mühimdir. Huysuz hallerde bebeklerin ayaklarında birtakım sorunlar ortaya çıkar. Bebeklerde yürüteç kullanımının ortaya çıkardığı sorunlar içinde bununla birlikte psikolojik olan sonuçlar da dikkat çeker. Çünkü bebek son derece kısıtlı olan bir alanın içine hapsedilmiştir. Kendisin fazla gizli hissetmez ve bu koşul onun çoğunlukla onun psikolojik yapısı üstünde son derece olumsuz olan birtakım şeyleri beraberinde getirir. Bebeklerde yürüteç tercihi keza birtakım kazalara da davetiye çıkarır. Bunun çoğu yaşanmış örneği vardır. Çekilen bir masa örtüsünden dolayı onun üstündeki eşyaların düşmesi ve daha yarı görünmez kazalara davetiye çıkarır.

İşte tüm bu nedenlerden dolay yürütecin genelde bebekler üstünde yarardan çok zarar getirdiği açıktır. Bunu her daim göz önünde bulundurun.

Bebeklerde Yürüteç Ne Süre Kullanılmalı?

Bebeklerde yürüteç kullanımı için konuşan uzmanlar bunun bir yükümlülük olmadığını ve birtakım sorunların bundan kaynaklı olarak ortaya çıktığını belirtiyorlar. Buna karşın bazı hallerde bu aparatın kullanımın genel olarak çok akılcı olduğunu da söyleyelim. Bilhassa bebeklerin bir kısmında kendisine olan güvensizlik laf konusudur. Bundan dolayı gelişmesi zorunlu olan motor becerilerde birtakım sıkıntılar ortaya çıkar. Bunun en hoş örneği de yürümedir. Bunu yapamayan ve yaşı gelmesine karşın yürüyemeyen kişiler için yürüteç son derece akılcı bir çözüm yolu olacak. En azından bunu kendi başına yapan kadar kullanımı gereklidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.