DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Bebeklerde Tırnak Mantarı

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde tırnak mantarı görülmesi son derece can sıkıcı ve bununla beraber şaşırılan bir durumdur. Çünkü genel olarak bunun yetişkinlere özgü olduğu zannedilir. Bunun tedavisi vardır. Çoğu birey nedenlerini merak ediyor. Bunun yanı sıra nasıl çare ediliyor gibi soruların yanıtını edinmek da mümkündür. Anında haberimize göz atabilirsiniz.

Bebeklerde Çivi Mantarı Nedir?

Bebeklerde tırnak mantarı Tinea Rubrum olarak tanımlanmış bir mantarın bebek tırnaklarının üzerinde oluşturmuş olduğu bir hastalıktır. Çok sık bir biçimde görülür. Ama her daim bir tedavisinin olması büyük avantajdır. Böyle hallerde yapılacak olan en esas şey ise alanında uzman olan bir doktora gitmektir. Mevcut durumun aşina özellikleri içinde genel olarak fazla şiddetli olmaması ilk sırada yer alır.

Bebeklerde Çivi Mantarı Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde çivi mantarı belirtileri şöyledir;

Bebeklerde çivi mantarı laf konusu olduğu vakit genelde kaşınma durumu görülür. Tırnakların özellikle daha aşağı kısmında lekeli olan görüntüler ortaya çıkar. Bunun yanı sıra mantardan kaynaklı olarak çoğunlukla tırnaklar yerinden kalkar. ara sıra ilgili alanda yarılma görülür. Buna ilave olarak tırnaklar da sararır. Bazı hastalarda ise çivi üstünde lekeler uyarı çeker ve bunlar da yeniden sarı renklidir. Fena etap kokusunun da en aşina nedenlerden olduğunu anında ifade edelim.

Bebeklerde Çivi Mantarı Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde çivi mantarı nedenleri şunlardır;

Bebeklerde çivi mantarı sebepleri içinde ilk sırada Tinea Rubrum. Bu bir mantar enfeksiyonudur. Bulaştığı zaman hemencecik bu son derece rahatsız edici olan duruma neden olur. Mevcut hastalığın bulaşıcı olduğunu da hemen ifade edelim. Eğer ile bireyleri içinde çivi mantarı olan bir kişi varsa ondan diğerlerine bulaşması laf konusudur. Zaten en basit ve çabuk bulaşma yolu böyledir. Bir Takım aileler, tırnak mantarı olan bir ferdin çivi makasını bebekte kullandığı için üçgenin taban olmayan kenarı tip bir sorun ortaya çıkar. Bundan dolayı herkesin kendisine özel bir tırnak makasının olması son derece önemlidir. Böylelikle bulaşıcı hastalığın önüne de geçilmiş olunacaktır. Bebeklerde tırnak mantarının nedenleri içinde fazla kuvvetsiz olan bağışıklık sistemi de vardır. ara sıra bebeklerin kan dolaşımında ortaya çıkan sorunlardan dolayı böyle bir sorun yaşanabilir. Asap sistemi kaynaklı problemler, mantarın görülmesinin başka bir nedenidir. Havlu kullanımını da unutmamak lüzumlu.

Bebeklerde Tırnak Mantarı Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde çivi mantarı tedavisi vardır. Buna göre ilk olarak bebeğin mantarlı olan tırnağı güzel bir biçimde kesilir. Bunun arkasından yapılacak olan şey ise mantarın üstüne de benzer uygulamanın yapılmasıdır. Çok küçük bir ışık halkası gelmesinin peşinde artık doktorun vermiş olduğu hap uygulanır. Her ne dek bunun tedavisi olsa da, mantarın önlemek için itinalı faydalanmak çok büyük bir ağırlık arz eder.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.