DOLAR 32,2828
EURO 34,6228
ALTIN 2.409,35
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri

13.06.2020
A+
A-

İdrar yolu enfeksiyonları herkeste görülebilecek sorunların içinde dikkat çeker. Farklı nedenleri vardır. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri son derece spesifik olmasıyla uyarı çeker. Bu sayede hemen bir sorun olduğunu çakmak mümkündür. Bunun gerisinde gerekli tedavi yöntemlerinin başarılı bir biçimde uygulanması şarttır.

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedir?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu, mesane ve böbreklerin iltihaplanması demektir. Bunun birden çok türü laf konusudur. Eğer bu durum mesane olarak tanımlanmış vücut bölümünde ise buna sistit denilir. Böbreklerde olduğunda ise bunun adı pyelonefrit’tir. Bakterilerin mesaneye gelmesinden dolayı ortaya çıkar. 5 yaşın altındaki çocuklarda da yoğun bir biçimde görülür.

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nedenleri şöyledir;

Bunun bilinen en büyük nedeni zararlı olarak tanımlanmış olan bakterilerdir. Seri bir biçimde mesane içerisine girmesinden dolayı bu sorun görülür. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu sebepleri içinde yabancı bir maddeye maruz kalmak da en göze çarpan nedenlerin aralarında bulunur. Sünnetsiz olan erkek çocukları her daim çok daha büyük bir risk altında bulunur. Kabızlık da bu can sıkıcı durumun nedenleri içinde Buna ek olarak bilhassa banyo köpüğü kaynaklı olarak da görülür.

Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri şu şekildedir;

Özellikle idrar yapma esnasında fazla can sıkıcı bir sızı görülür. Bunun bir sancı şeklinde olduğunu da hemencecik tanımlamak lüzumlu. Bunun yanı sıra hem ishal ayrıca de kusma bu belirtilere eşlik eder. Bebeklerin büyük bir kısmında bu durumlar yaşanır. Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu nedenleri içinde bununla beraber karın kısmında bir şişlik ortaya çıkar. Zaten bu koşul hemencecik fark edilir. Buna ek olarak uyumlu bir biçimde kilo alma fazla belirgin bir biçimde durur. Anne ve babalar bunu zaten ayrım edebilirler. Bebeğin cisim ısısında çok büyük düzensizlikler de görülür. Besin bozukluğu bunlara eşlik eden çok göze çarpan bir sorundur. Yeni doğanlarda görülen bir diğer belirti ise sarılıktır. Ama bu klasik olarak sözcük grubu edilmiş olan süresini aşmıştır.

Bebekleri Enfeksiyondan Korumak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri hemen fark edilince bebeği doktora götürmek şarttır. Bunun yanı sıra özellikle böyle durumların yeniden yaşanmaması için fazla dikkat etmek gerekiyor. Mesela bebeklerin bol bol akıcı tüketimi sağlanmak zorundadır. Kabızlık gibi bebekler için son derece rahatsız edici olan ve tehlike içeren duruma karşı önlem elde etmek şarttır. Genital bölgenin her türlü yabancı madde ve enfeksiyon tehlikesine aleyhinde pak suyla yıkanması çok sıkı bir biçimde uygulanması gereken kuralların aralarında yer alır. Bunlara uyulması durumunda sorun çıkmaz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.