DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Bebeklerde Gaz Yapan Yiyecekler

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerin karşısında karşıya kalmış oldukları çoğu sorun söz konusu. Son derece hassas bir bünyeye sahip olmalarından ve az önce tam hareket edemediklerinden dolayı yediklerini özümlemek fazla zordur. Bu yüzden gaz birikimi olarak tanımlanan bir şart ortaya çıkar. Bebeklerde gaz yapan yiyecekler bunun asıl nedenidir. Kayda Değer olan ise bunlardan uzakta durmaktır.

Bebeklerde Gaz Demektir?

Bebeklerde gaz, yenilmiş bir beslenme ya da içilmiş olan bir içeceğin arkasında bunun tam bir şekilde sindirilememesidir. Bu şart bilhassa birincil üç aylık dönem içinde görülür. Anne karnından sonra yeni dünyaya adapte olmaya çalışan bebeklerde gaz sancısının ortaya çıkması son derece normaldir. Buna neden olan yiyeceklerden her daim kaçınılmalıdır.

Bebeklerde Gaza Niçin Olan Yiyecekler Nelerdir?

Bebeklerde gaz yapan yiyecekler denildiği süre akla gelen ilk şey bazı sebzelerdir. Her ne kadar yetişkinler için koskocoman faydaları laf konusu olsa da bilhassa bebeklerde bunun tam tersi bir duruma yol açan karnabahar ve brokoliden mutlaka uzakta durmak son derece önemli. Bunun yanı sıra inek sütü koskocoman bir sorundur. Bilhassa 1 yaşından önce bundan kaynaklı olan birtakım sorunlar kendisini anında gösterir. İçinde bulunan süt şekeri nedeniyle gaz durumu ortaya çıkar. zaman zaman bir takım bebeklerde bunun alerji yaptığı da bilinir. Bebeklerde gaz üreten yiyecekler içinde lahana da var. Çünkü bunun bileşenine baktığımız zaman genel olarak rafinöz kaynaklı maddeden dolayı şeker yoğunluğunun yüksek olduğunu görmekteyiz. Bunun en muhabere özelliği ise sindiriminin fazla şiddet olmasıdır. İşte bu yüzden bebeklerin lahanadan uzaktan durmaları son derece önemlidir. Böylelikle gaz probleminin önüne daha başlamadan dinmek mümkündür. Her türlü bakliyatın çok yoğun bir biçimde gaza niçin olduğu sahiden tanıdık bir reel. Özellikle bunların başında kuru fasulye geliyor. bununla beraber daha farklı türleri de bu problemin en teme sebepleri içinde. Mercimek de bu sınıfta yer alan yiyeceklerden. Tüm bunların yanı sıra şarküteri ürünleri, kızarmış olan öbür çoğu yiyecek, limon, mandalina, portakal gibi meyveler de buna niçin olur.

Bebeklerde Gaz Nasıl Çıkarılır?

Bebeklerde gaz yapan yiyecekler tekrar tekrar büyük bir sorun demektir. Bunların tüketiminden dolayı ortaya çıkan problemin giderilmesi için şunları yerine getirmek işe fayda;

En çok tercih edilen yöntemlerin başında özellikle midenin daha aşağı kısmından açtırmak üzere yukarı içten olacak şekilde ovuşturmak ilk sırada kazanç. En kısa zaman dilimi içinde etkisini gösterir. Böylelikle bebek rahatlamış olur. Bebeklerde gaz çıkması için onu sırt üstü yatırmak ve derhal peşinde fazla yumuşak bir biçimde sırt kısmına masaj yapmak da yöntemlerin içinde dikkat çeker.

Bebeklerde gaz sorununun bu şekilde çözümü mümkündür. Ama önemli olan şey bazı yiyeceklerin hiçbir şekilde tüketilmemesidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.