DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Bebeklerde Ferritin Düşüklüğü

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde ferritin düşüklüğü olarak aşina şart son derece önemli olduğu için en kısa vakit dilimi içinde çözüme ulaştırılmalıdır. Bunun aniden fazla nedeni söz konusudur. Bebeklerde böyle bir durum ortaya çıktığı süre hiçbir şekilde panik yapmamak şarttır. Hangi yolun izlenmesi gerektiğini bilmeyenler ise derhal haberimize bakabilirler.

Bebeklerde Ferritin Düşüklüğü Nedir?

Ferittin, demir vitaminin depolanması için kullanılan ve zorunlu gördüğü vakit bunu beden içine salan bir protein olarak uyarı çeker. Eğer bir kişinin vücudunda demir eksikse bunu anlayabilmek için mutlaka ferritin oranına bakmak şarttır.

Bebeklerde Ferritin Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde ferritin düşüklüğü belirtileri şöyledir;

Genelde fazla çabuk yorulma bunların en başında gelen belirtilerin içindedir. Keza halsizlik keza de takâtsizlik göze çarpar. Bunun yanı sıra zaman zaman bebekte çarpıntı ve baş dönmesi de söz konusu olabilir. Genelde bu rahatsızlık kaynaklı olarak ciltte bir solgunluk derhal göze çarpar. Tırnakların cansız olması bir öteki belirtidir ve hatta fazla tez bir biçimde kırılır. Ağzın kenar kısmında hem çatlak hem de kuruluk ortaya çıkar. Çok sık bir biçimde ağıt ve bu sırada ortaya meydana çıkan morarma da belirtilerin içinde mevcut. Lüzum gelişmede gerekse büyümede gerilme yaşanır. Bunun yanı sıra katılma nöbeti de uyarı çeker.

Bebeklerde ferritin düşüklüğü semptomları ortaya çıktığı vakit doktora gidilmelidir.

Bebeklerde Ferritin Düşüklüğünün Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde ferritin düşüklüğü nedenleri şu şekildedir;

Bebeklerde ferritin düşüklüğü genellikle gıda yetersizliğinden nedeniyle ortaya çıkar. Kan kaybının ayrıca akut keza de kronik türlerinin sonucunda bu rahatsızlığın görülmesi olasılıklar içindedir. Bunun yanı sıra çok artı inek sütünün kullanımı da buna niçin oldu. Özellikle ilave yiyecek opsiyonları içinde yer alan ve demir içeren yiyeceklere geç başlatmak da nedenlerin içinde öne çıkar. Yemedeki bozukluklar Kronik olarak tanımlanmış birtakım enfeksiyonlar Çabuk yükselme olarak tanıdık dönemler de buna niçin olur. Bu belirtilerin ortaya çıkmasıyla beraber vakit kaybı olmadan doktora gidilmelidir.

Bebeklerde ferritin düşüklüğünü alıkoymak mümkündür. Bunun için gerekli ve dikkat edilmesi gerekli olan şey ise besin kurallarına bütün bir riayet göstermektir. Bilhassa 1 yaşta, inek sütü yerine içinde demir bulunan bir takım mamaları kullanmak son derece akla yatkın olacaktır. Bu Vesile Ile bebeğin demir ihtiyacı karşılanır. Bunun yanı sıra ilave gıda geçişlerinde de her daim demirin göz önünde bulundurulması şarttır.

Bebeklerde Ferritin Düşüklüğü Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde ferritin düşüklüğü tedavisi genellikle bir takım ilaçlarla söz konusudur. Bunların içinde şuruplar öne çıkar. zaman zaman haplar da tercih edilir. 3 aylık bir tedavi süreci vardır. Kasıt, kandaki bu değerin yükselmesini sağlamaktır. Bundan dolayı çok sık aralıklarla kan testi yapılmalıdır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.