DOLAR 32,1897
EURO 34,9718
ALTIN 2.506,74
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Bazılarını Şarkılardan Hatırladığımız Özdemir Asaf İmzalı En İyi Aşk Şiirleri

09.01.2023
A+
A-

Özdemir Asaf, 11 Haziran 1923 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Babası öldüğü yıl okula başladı. Hukuk ve iktisat okumaya çalışsa da pek başarılı olamadı ve en sonunda gazetecilik bölümünden mezun oldu. Tanin ve Zaman gibi o dönemin önemli gazetelerinde çalıştı, çeviriler yaptı ama başarılı bir gazeteci olmasına rağmen gönlünde her zaman şiir yatıyordu. Zaten kendini bildi bileli de şiir yazardı.

İlk yazısı Servet-i Fünun dergisinde Özdemir Asaf adıyla yayımlandı, doğum adı Halit Özdemir Arun’dur. İlk yazısının yayımlanması sonrası kurduğu Sanat Basımevi ile hem kendinin hem de diğer şair arkadaşlarının kitaplarını basmaya başladı. 28 Ocak 1981 tarihinde hayatını kaybettiği zaman geriye bazılarını seslendirdiği sayısız şiir bıraktı. Bu şiirlerden bazıları bestelenerek ölümsüz şarkılara dönüştüler. Gelin bu güzel aşk şiirlerine, şarkılara ve kendi sesinden yorumlara yakından bakalım.

özdemir asaf

Bazıları bestelenen, bazıları kendi sesinden yorumlanan Özdemir Asaf imzalı en iyi aşk şiirleri:

Çizik Lavinia Seni Saklayacağım Bugün Ve Bugün Kelimeler Kelimeler Seni Seyrederdim Giden Kalan Pay Ölmeyen

Beklemeyenlerin şiiri: Çizik

Geleceğim, bekle dedi, gitti.. Ben beklemedim, o da gelmedi. Ölüm gibi bir şey oldu.. Ama kimse ölmedi.

Yalan bile söylerim: Lavinia

Sana gitme demeyeceğim. Üşüyorsun ceketimi al. Günün en güzel saatleri bunlar. Yanımda kal.   Sana gitme demeyeceğim. Gene de sen bilirsin. Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, İncinirsin.   Sana gitme demeyeceğim, Ama gitme, Lavinia. Adını gizleyeceğim Sen de bilme, Lavinia.

Hiç kimse görmeyecek seni: Seni Saklayacağım

Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda, çizdiklerimde, Şarkılarımda, sözlerimde.   Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmeyecek seni, Yaşayacaksın gözlerimde.   Sen göreceksin, duyacaksın Parıldayan bir sevi sıcaklığı, Uyuyacak, uyanacaksın.   Bakacaksın, benzemiyor Gelen günler geçenlere, Dalacaksın.   Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır, Harcayacaksın.   Seni yaşayacağım, anlatılmaz, Yaşayacağım gözlerimde; Gözlerimde saklayacağım.   Bir gün, tam anlatmaya.. Bakacaksın, Gözlerimi kapayacağım.. Anlayacaksın.

Zaman bir yetim duygu: Bugün Ve Bugün

Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatına. Daha dün doğmuşuz sanki Yeni okula başlamışız Yeni sevmişiz   Öyle çabuk geçiyor ki günler Hele sen de bir bak hayatına Yarın bitecek sanki her şey Yarın ölecek gibiyiz.   Daha doymamışız yaşamasına Günlerimiz dün bir, bugün iki Sakın bir şey bırakma yarına Yarın yok ki.

Sözlerin garip oyunu: Kelimeler Kelimeler

Yarıda kalmış aşklarının hesapları içinde Denizlere açıldı içimizden biri Niçin gittiğini söylemeden. Doyulmamış arzularla doluydu yelkenleri. Yıpranmış kelimelerin verdiği güvenden. Bulacak sanıyordu yenilikleri.   Her an bir yeni su vardı, Her yeni suda bir yeni an. Deniz, dalgalarıyla gösteriyordu dışından Yaşananla düşünülenler arasındaki farkı. Bitmiyordu köpüklerle renkler Bir başka damlada, bir başka ışıkta başlamadan.   Gözlerinin önünde bir oyun,ardında bir oyun. Dışında ne varsa yeni, ne varsa gerçek. Yeni manzaralarla gelen yeni duygular Hani, eski kelimelerle olmasa İnsanın ömrünce devam edecek. Gözlerin önünde bir oyun, ardında bir oyun.   Anladı, ölmekle yaşamanın birleştiği noktada Yeni rüzgârlarla esen yeni korkulara Yeniliklerini bağışlamayan kelimelerin Nasıl düşman sığınaklar halinde direndiğini.   Anladı, bütün olmuşlarla olanların Ve bütün olacakların O kelimelerin içinde Kendisine varmadan eskidiğini

Güneş, deniz, sen: Seni Seyrederdim

Saçların uçuşurdu rüzgârdan. Yanından seni seyrederdim. Güneş yakardı, deniz yanardı.. Sen konuşurdun, dinlerdim.   Gülerdin.. Susardın, düşünürdün. Benimle el – ele yürürdün.. Yol biterdi.   Görmezdim seni.. Zaman yıl yıl geçerdi. Uzaktan, çok uzaklardan Seni seyrederdim.

Duvarlar şahit: Giden

Bir gecedir bütün geceler gibi Saçlarında,tanıdığın ellerin en ağırı Gözlerinde maceraların en derini… Sana anlatırlar geçenle kalandan Bir gecedir bütün geceler gibi Karanlıklardan,aydınlıklardan   Ne varsa kendincedir Pencere camlarında ışıklar parlar Halıda yatar eşyanın gölgesi İç içedir artık sokaklar,evler,odalar Duvarlar bakışları keser,kapılar sesi Ne varsa kendincedir   Ve senin,üzerinde binbir düşünce,günden Oynaşır hatıranla,kalbinle,ümitlerinle Herşey düşünmektedir seninle Birden,bir rüzgar eser,sana doğru senden Seninle çoğalmaya başlar kendisiyle bitenler Hatırlayan ellerinle,unutmayan gözlerinle   Değişir sezilecek kadar yavaştan Değişir istenen istenmeyen O koruyan zor yalanlar silinir Büyür kolay bir doğru,bilinen,söylenmeyen Uyuyanlar uyanmış,ölüler dirilmiştir Bir gecedir sana doğru senden   Bir gecedir sana doğru senden… Geçen yaşadığındır,yaşarken anlamadan Kalan bir gerçektir belki Bir iğne gibi kaybolan,bir bardak gibi kırılan Gelen sanki beklediğindir Ve giden,en tatlı,en sıcak,en kocaman..

Vakit bile yok: Kalan

Bir şey kaldı gecelerden birinde Senden. Öncesinde bilinmemiş birşey, Silinmez bir ses gibi giden.. Kelimelerden büyük, kelimelerin içinde, Bir şey kaldı senden Yaşamalar’ın arasında kaçamaklı.   Veriliş rengi başka, alınış rengi başka.. Söylemeye vakit kalmadan Dudakların altına bırakılmış bir şey. Karanlıkların tam ortasında bir kırmızı nokta.. Gözlerce pırıl pırıl, ellerce saklı.   Bir şey kaldı, bir denizin kıyısında senden, Bakışlarla yüklü, söylemelerle sessiz.. Seninle dolu, seninle sensiz bir şey.. Arandıkça bulunmamış yıllar yılı, Bulundukça aramaklı.

Eskiden böyle değildi: Pay

Ben pırıl pırıl bir gemiydim eskiden. İnanırdım saadetli yolculuklara. Adalar var zannederdim güneşli, mavi, dertsiz. Bütün hızımla koşardım dalgalara. O zaman beni görseydiniz.   Ben pırıl pırıl bir gemiydim eskiden. Beni o zaman görseydiniz Siz de gelirdiniz peşimden.   Ama simdi su aksam saatinde Son liman kendim, bu döndüğüm, Bilmiş, bulmuş, anlamış. Hatırımda, bir vakitler güldüğüm. Yoluna can serdiğim o kaçış.   Simdi, şu aksam saatinde Dönüyorum görmüş, geçirmiş, atlatmış, Gözlerin doymayan sahilinde.

Sevmesini de iyi bilirim: Ölmeyen

Sana geliyorum, sana, Beni anla, içimdeki şeytan. Yalnız sensin doğru söyleyen. Gerekince kaçan, gerekince gelen.   Denizin yüzünde geceleyin, Karanlıkları işleyen renkleri görmek senden. Senden bazı kelimelerin farkedilmemiş güzelliğini anlamak, Unutulmuş yaşamaya başlayıvermek birden.   Sana geliyorum, doğru sana, Susmamak için. Çünkü sensin dinleyince dinleyen, Bakınca bakan, görünce gören.   Sevmesini iyi bilirim, düşünmeyi öğrendim. Duydum nedir can vermeden ölmek. Artık bütün kapıları açıp kapayabilirim. Sen anlarsın bunlar ne demek.   Sana geliyorum, yalnız sana, Yalansız, gizlisiz. Olduğu gibi anlatacağım ne varsa, Bil, bilsinler, biliniz.   Sen, Vurunca vuran, gülünce gülensin. Sesin, yüzün, ellerin yüzde-yüz senin. Sen ölmeyensin.   Sana geliyorum,doğru sana, Susmamak için. Çünkü sensin dinleyince dinleyen, Bakınca bakan.görünce gören.   Sevmesini iyi bilirim,düşünmeyi öğrendim. Duydum nedir can vermeden ölmek. Artık bütün kapıları açıp kapayabilirim. Sen anlarsın bunlar ne demek.   Sana geliyorum, yalnız sana, Yalansız,gizlisiz. Olduğu gibi anlatacağım ne varsa, Bil,bilsinler,biliniz.   Sen, Vurunca vuran,gülünce gülensin. Sesin,yüzün,ellerin yüzde-yüz senin. Sen ölmeyensin.

Ülkemizde yaşamış en sevilen Türk şairlerinden Özdemir Asaf imzalı en iyi aşk şiirlerinden bazılarını listeleyerek bestelenen şarkılarını ve kendi sesinden yorumlarını paylaştık. Listemizde olan ya da olmasını istediğiniz en sevdiğiniz Özdemir Asaf şiirlerini yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.